OPERACIÓ ANTIDROGA

Un 'míster univers' reincident, entre els 29 detinguts per elaborar medicaments il·legals

L'organització distribuïa drogues a Espanya i Holanda

L'operació va ser coordinada per l'Europol

mister-universo

mister-universo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha detingutManuel Manchado, un ‘míster univers’ reincident, en una operació amb un total de 29 arrestos, en què s’han desmantellat tres laboratoris clandestins i s’han intervingut cinc milions de dosis de medicaments anabolitzants destinats a esports com el culturisme.

Segons han explicat fonts policials, Manuel Manchado ha sigut detingut per la distribució d’aquest tipus de medicaments des d’un gimnàs propietat seva a Leganés (Madrid) en el marc d’una operació en què se li imputen els delictes d’organització criminal i delictes contra la salut pública.

L’Audiència Nacional va condemnar el 2008 a dos anys de presó per un delicte continuat contra la salut pública relacionat amb el trànsit d’anabolitzants Manuel Manchado, Míster Univers 2003, segons deia llavors a la seva pàgina web. En la coneguda com ‘operació Mazas’ van ser arrestades sis persones més.

De la nova operació han donat informació en roda de premsa aquest dimarts investigadors policials, que han detallat que la matèria primera per produir els medicaments era importada des de la Xina i, una vegada a Espanya, era traslladada fins als laboratoris on es realitzava el producte acabat. Les dosis il·legals eren distribuïdes a diversos gimnasos de diferents localitats de la Comunitat de Madrid i, internacionalment, a través d’Holanda, per això hi ha col·laborat l’Europol.

A méss’han realitzat 15 registres a Madrid, València i Màlaga, i han intervingut dues màquines per fabricar pastilles, set litres de testosterona líquida, 42.500 dosis d’MDMA, 3.500 dosis d’LSD, 5.000 grams de vidre, 500 grams de ketamina, 9.000 grams de ‘speed’ i diverses quantitats de cocaïna, heroïna, haixix i marihuana. També es van localitzar 35.000 euros en efectiu.

Madrid i València, principals seus

Els investigadors van comprovar que la matèria primera per produir els medicaments era importada des de la Xina, entrava al nostre país per Madrid, Màlaga i València, i que era immediatament traslladada fins a tres laboratoris clandestins situats en localitats de Madrid (2) i València.

Notícies relacionades

Després de nombroses vigilàncies, els policies van observar un continu moviment de furgonetes que s’encarregaven de la distribució dels medicaments i van comprovar que, en l’àmbit nacional, les dosis il·legals eren distribuïdes per diversos gimnasos de la Comunitat de Madrid. En el terreny internacional la distribució es realitzava a través d’Holanda.

Una vegada analitzada tota la informació recopilada, els agents van dur a termeun ampli dispositiu operatiu i van arrestar 29 persones a Madrid (24), València (3) i Màlaga (2). A més es van realitzar 15 registres a Madrid (11), València (3) i Màlaga (1), on es van intervenir 5.000.000 de dosis medicaments il·legals.

Temes:

Madrid Drogues