Sorteig de Nadal 2022

¿Què faig si m’ha tocat la Loteria de Nadal el 2022? 5 consells a seguir

A1-159791307.jpg

A1-159791307.jpg / Zowy Voeten (EPC)

Cercador de la Loteria de Nadal: comprova si t’ha tocat

Llista de números premiats en la Loteria de Nadal

3
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

El Gordo de la Loteria de Nadal d’aquest any ha caigut en el número 05490. Si tens un dècim d’aquest primer premi, et toca la gens menyspreable xifra de 400.000 euros.

Però cal anar amb compte, perquè guanyar la Loteria pot encegar més d’un i, per tant, és fonamental mantenir el cap al seu lloc i la ment freda abans de prendre decisions errònies que a la llarga poden passar factura.

Amb aquesta quantitat de diners, el més lògic és que el cos demani sortir a celebrar-ho. Tanmateix, s’aconsella guardar bé el dècim premiat i consultar amb experts els passos a seguir per cobrar el premi (i no oblidis comprovar els teus números de la Loteria de Nadal a consciència abans de llançar les campanes al vol).

Els consells més importants que segurament rebràs d’aquests professionals són els següents:

  • No perdre els papers. Es recomana agafar aire després de la notícia i assimilar el premi. Són molts els guanyadors de la loteria o de grans premis que acaben arruïnats. Per això, cal mantenir la fermesa i no deixar-se portar per compres compulsives que, a llarg termini, poden portar grans problemes. És necessari que els afortunats pensin bé i prenguin consciència de la importància de gestionar bé el premi.

  • No revelar a tort i a dret el teu premi: Repartir el premi entre els més estimats és, sens dubte, un dels plaers més grans per als guanyadors de la Loteria, tot i que és convenient no revelar la quantitat exacta per evitar malentesos o enveges. Mantenir la discreció és bàsic. Cal escollir bé les persones amb les quals es compartirà la notícia. El més recomanable és dir-ho només a aquells que són d’absoluta confiança.

  • No et precipitis a deixar la feina: S’ha d’acudir a la feina i intentar mantenir la calma. És important no donar gaires pistes sobre la quantia del premi. T’has de donar un temps per reflexionar i pensar bé què fer amb el teu futur després de resultar afavorit en el Sorteig de Nadal.

  • Cobrar el premi en una entitat en què no et coneguin: És millor que no acudeixis a cobrar el premi de la Loteria a la teva sucursal més pròxima. D’aquesta manera, serà més fàcil conservar el teu anonimat i evitar que tot el barri sàpiga que t’ha tocat el Gordo.

  • Posa’t en mans d’experts per invertir el teu premi: Normalment moltes de les persones afortunades amb un premi tan elevat no tenen experiència en el món de les finances, així que és necessari comptar amb un bon assessor legal i fiscal que gestioni correctament el premi i així evitar disgustos.

Aprendre a gestionar els diners

I si et toca un premi, ¿què faries amb els diners? El 41,5% dels espanyols ho té clar: dedicaria els diners a pagar deutes i tapar forats, segons una enquesta d’un comparador financer. El nombre de persones que dedicarien el premi a resoldre els deutes (41,5%) ha crescut un 0,59% en comparació amb les dades de 2018 (40,9%).

El segon destí, més triat pels ciutadans, per al premi de la loteria és la inversió en vivenda.

Com invertir el premi de la Loteria de Nadal

Notícies relacionades

Com invertir el premi de la Loteria de NadalEls premis de la Loteria de Nadal van des dels 6.000 euros del cinquè premi fins als 400.000 euros del primer premi (328.000 després d’impostos que s’emporta Hisenda).

«La quantitat és la variable més important en tot premi i en la Loteria de Nadal no és una quantitat elevada que pugui retirar-nos tret que tinguis diversos dècims premiats. Els 324.000 euros del primer premi després d’abonar impostos en aquest 2021 ens permetran tenir un matalàs, fer alguna inversió, comprar una vivenda, però difícilment retirar-nos. Per això, pensem en aquests diners com un matalàs que més enllà de donar-nos un caprici ens ajudi a cobrir necessitats, com vivenda o disminuir el nostre deute. Com més petit és el premi més s’utilitza el clàssic «tapar forats» i, al contrari, a més premi més opcions d’utilitzar-ne una part com a inversió per aconseguir ingressos presents o futurs», explica Antonio Gallardo, expert financer de iAhorro.com.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.