Sorteig Extraordinari

Administracions famoses de Barcelona per comprar loteria de Nadal si la visites a l’estiu

Hi ha diversos establiments a la ciutat que s’han convertit en referents en la venda de dècims per a aquest sorteig

  • ¿A partir de quina data es pot comprar Loteria de Nadal?

Administracions famoses de Barcelona per comprar loteria de Nadal si la visites a l’estiu
2
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

Moltes persones aprofiten els seus destins vacacionals no només per desconnectar de tot un any de feina sinó també per comprar aquelles coses que no poden adquirir o trobar als seus llocs de residència habituals.

Una imatge que se sol repetir cada estiu, sobretot a les grans ciutats, és la de turistes a les finestretes de les administracions de loteria comprant dècims per al Sorteig Extraordinari de Nadal. La frase típica «per si de cas toca aquí...» forma part del breu diàleg entre loter i comprador.

Després d’uns anys en els quals la pandèmia per covid havia limitat i restringit els viatges, Barcelona continua sent una de les ciutats preferides pel turisme, especialment a l’estiu. A més dels habituals punts turístics de visita obligada, s’espera que les administracions de loteria de la ciutat tornin a ser centres de pelegrinatge de turistes nacionals que busquen que l’atzar els premiï el pròxim 22 de desembre, dia del Sorteig d’El Gordo, amb una generosa quantitat d’euros.

A Barcelona hi ha administracions que, per antiguitat, tradició o perquè han repartit algun premi important, s’han convertit en referents en Loteria de Nadal. A continuació, les més destacades:

El Gato Negro

L’Administració de Loteria número 44 de Barcelona va obrir les portes el desembre de 1912. L’any 1932 es va traslladar definitivament al carrer Pelai, on actualment es troba, després de passar per altres llocs de la ciutat. Des que l’administració es va instal·lar al centre de Barcelona, el local ha anat augmentant en vendes i prestigi fins a arribar a gran popularitat en la dècada dels 50 pels importants premis repartits.

L’arribada del nou mil·lenni va confirmar la bona ratxa d’aquesta administració ampliant el seu historial de premis en els sortejos de Nadal de l’any 2003, 2004 i 2010. El 2016 amb el trasllat a un nou local molt més ampli del mateix carrer, arrenca una nova etapa en què s’incorpora l’opció de pagament amb targeta i s’amplia el nombre de finestretes d’atenció al client per evitar al màxim les cues que es formen a l’exterior.

Notícies relacionades

El 2019 va vendre una sèrie sencera d’un cinquè premi valorat en 500.000 euros amb el número 750 i també va repartir dos cinquens premis el 2016 i el 2017.

Loteries Valdés

Fa més de 100 anys que aquesta administració comparteix il·lusions amb els seus clients des del seu local situat a la Rambla de Barcelona. Actualment, la tercera generació es troba al capdavant d’aquest establiment que té en el seu historial premis importants de la Loteria de Nadal. Des va obrir, ha repartit fins en set ocasions el Gordo de Nadal, l’última vegada el 1988. El 1993 va batre el seu propi rècord després de repartir el primer premi de la Loteria de Nadal i del Nen.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.