193.733 euros en 10 dies

Un veí de Granollers guanya el Gordo de la Primitiva i el tercer premi de la Loteria de Nadal

Un veí de Granollers guanya el Gordo de la Primitiva i el tercer premi de la Loteria de Nadal

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

És la primera vegada que l’administració número 5 de Granollers ven un tercer premi de la Loteria de Nadal. El 19517 ha propiciat que el local, situat al cèntric carrer Mare de Déu de Núria, reparteixi aquest 22 de desembre 50.000 euros per cada 20 venuts. No obstant, han sigut pocs els afavorits que s’han acostat fins al lloc a celebrar-ho, contents, satisfets i, sobretot, amb plans a curt termini per gastar els 50.000 euros que ja tenen, d’una manera o una altra, a la butxaca, segons informa l’agència de notícies ACN.

Al barri, no obstant, la sort té noms i cognoms: Carmelo Barba. Diumenge dia 12 va ser l’únic guanyador del Gordo de la Primitiva i es va embutxacar 93.733 euros gràcies a cinc encerts. Aquest dimecres portava dos dècims del número premiat: en total, 193.733 euros en només10 dies que ha fet que alguns ja li preguntin quin número pensava jugar pròximament.

Amb aire calmat, Barba ha arribat a l’administració de loteria davant la cara d’estupefacció de Josep Company i Esther Jordà, els seus responsables. «Ens ha tocat», ha dit gairebé sense parpellejar, provocant el crit d’eufòria d’Esther.

100.000 euros a la butxaca

I no és estrany. Barba s’ha presentat amb dos dècims a la butxaca del número premiat aquest dimecres, fet que suposa un total de 100.000 euros bruts, però el passat dia 12 va ser l’únic guanyador del Gordo de la Primitiva, i es va emportar un total de 93.733 euros. «S’ha de creure en Déu, ens il·lumina i ens ajuda», ha assegurat.

Natural de Bolívia, va arribar a Granollers fa ara 18 anys, i des d’aleshores sempre ha jugat en la mateixa administració. «No hem de dir que ens tocarà la loteria, hem de dir: ‘Avui encertaré, jo m’emportaré el premi», una recepta que en 10 dies li ha funcionat per partida doble.

Malgrat que ara treballa pel seu compte, assegura que ja té algunes idees sobre què fer amb els diners que ha acumulat, tot i que no ho explica.

Al seu costat, Antoni Navío, un altre dels afavorits i també veí del barri, ho té clar: «¡S’han de gastar ràpid, que crema!», diu entre rialles.

El talismà de l’administració

Notícies relacionades

L’administració té Barba com a talismà pels dos premis que ha rebut en els últims dies, però el d’aquest dimecres és el que ha tingut més ressò: «Sempre fa il·lusió donar premis de la Loteria de Nadal perquè tenen més impacte», assenyala Josep Company.

No és la primera vegada que la sort els somriu en aquest sorteig. Ja el 1990 van repartir un quart premi –el 6639–, i el 2009 van repetir amb un cinquè –el 49271–.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.