125.000 euros el dècim

Batucada a Castellbisbal per celebrar el 21.015, segon premi de la Loteria de Nadal 2018

4,2 milions han sigut distribuïts a la localitat vallesana i per una escola de dansa de Cubelles

Catalunya ha sigut regada aquest any amb 25 milions d'euros en premis grans, la majoria d'ells del Gordo

f5bf4cc0-7437-4c80-a193-ba30c42016b9-hd-web / periodico

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El número 21.015 ha sigut premiat aquest dissabte amb el segon premi del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2018. Els afavorits rebran 125.000 euros al desè, amb 1,25 milions d’euros per sèrie. Els principals premis de la rifa ha deixat gairebé 25 milions d’euros a Catalunya, i han pessigat en totes les categories. El Gordo ha deixat 14 milions.

 ► Comprovar dècims del Sorteig de Loteria de Nadal

Loteria de Nadal

El segon premi s’ha venut en administracions de Castellbisbal (1,2 milions d’euros); Almansa (Albacete), d’on van arribar a una escola de dansa de Cubelles bitllets per 3,1 milions d’euros, i Pedreguer (Alacant). 

A Castellbisbal, laGuadalupe i Lola Padilla només sabien riure aquest dissabte al matí. La seva alegria era desbordant. No paraven d’abraçar-se als veïns que s’acostaven per felicitar-los. Elles dues i una tercera germana es reparteixen un bitllet del segon premi del 21.015, repartit a l’administració situada en el número 8 del carrer de Pi i Margall.

Una veïna de Castellbisbal afavorida amb el segon premi / Joan cortadellas

Els tambors d’una batucada que passa per davant del local han donat la benvinguda als 1,2 milions que han caigut en aquesta localitat del Vallès Occidental. "Aniré amb els meus tres nets a Eurodisney", diu la Lola. La seva germana Guadalupe, Lupe per als veïns, parla amb una copa de cava a la mà. Pensa ajudar als seus fills (un a pagar el pis i un altre amb un cotxe que s’acaba de comprar). I per a ella, un viatge amb les seves amigues i algunes obres a casa seva. Recorda els seus germans morts. "Us estimo", assegura mirant al cel.

Llàgrimes i emoció

"Em surt el cor", confessa. Està exultant. "Que m’ha tocat, que m’ha tocat. Sortiré a la televisió, amb el que a mi m’agrada la televisió", explica aquesta dona de 57 anys, nascuda a Puerto Llano (Ciudad Real) i veïna de Castellbisbal des que tenia 14 anys.  Separada i amb tres fills, la seva cara de felicitat s’encomana. Li han tocat una mica més de 40.000 euros i sembla que hagi sigut premiada amb la grossa. "És com si m’hagués tocat la grossa", reconeix. L’emoció es converteix en alguna llàgrima quan se li acosta alguna amiga de tota la vida. El seu Nadal serà diferent

"En aquest poble tots es coneixen", afirma Persidia Pastaller, l’administradora de loteria de Castellbisbal que ha repartit el segon premi.  Ha venut tots els bitllets en finestreta a clients habituals i, per tant, està molt repartit. "Molts em demanen que acabi en 15, número al qual anomenen la nena bonica", explica aquesta dona que ha heretat dels seus pares el negoci fa uns dos anys. El 2017 ja va entregar un cinquè premi de la loteria de Nadal i el 2014, 33 milions d’euros en la Primitiva. "No va venir ningú llavors i ara, tants periodistes", afirma sorpresa. No s’ha quedat cap dècim del 21.015, però està molt feliç d’haver alegrat els seus conveïns.

La batucada continua inundant els carrers de Castellbisbal. La Lola recorda que aquest dissabte estava dormint quan ha començat a sonar al seu mòbil missatges. S’ha despertat i ha vist que alguns li anunciaven que el segon premi havia tocat al poble. Ella sabia que jugava amb un acabat en 15, però no en sabia el número sencer. Quan ha certificat que la sort l’havia sorprès, ha trucat a la seva germana Lupe. La seva tercera germana afavorida viu a Sant Andreu de la Barca. Sense pensar-s’ho dues vegades, la Lola i la Guadalupe han sortit al carrer per compartir la seva emoció. "Estem molt contentes. Passarem un Nadal de pel·lícula", asseguren. Els nets de la Lola s’abracen a ella". El cava ha corregut per la població vallesana.

Notícies relacionades

El segon premi també va arribar al club de dansa i fitnes Fame de Cubelles (Garraf). Allà s’han repartit 3.125.000 euros. Va vendre 25 dècims que havia comprat en l’administració de loteria d’Almansa (Albacete), d’on van sortir 139 de les 170 sèries d’aquest premi. El club va distribuir els desens en participacions de cinc euros (50 cèntims són de donatiu per a l’entitat). La propietària del club, Juana Paz, ha assegurat que des de fa tres anys juguen a aquest número perquè coincideix amb la data en què es va inaugurar l’escola (2 d’octubre del 2015). Algun any ha anat expressament a la localitat d’Albacete a buscar els desens, però per a aquest sorteig els hi han enviat. Les alumnes ho han celebrat amb balls i música.

Pluja d’euros

Altres premis principals han aterrat en altres poblacions catalanes. El tercer, el 4.221, ha repartit 1,8 milions a Gavà, Barcelona, Blanes, Girona, entre altres localitats. No obstant,15 sèries per tres milions d’euros del 67.774, agraciat amb un quart premi, van ser tornats divendres per l’administració de loteria de Ripollet, que no va aconseguir vendre'l. Uns altres cinquens premis caiguts a Catalunya sumen gairebé cinc milions d’euros.   

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.