Intervinguts els donatius de les participacions de Nadal de l'Associació Nadia Nerea

El jutge adopta mesures per protegir la privacitat de la menor davant la seva exposició pública

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han intervingut els donatius per a l'Associació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia inclosos en les participacions del Gordo de la Loteria Naciona que ha venut aquesta associació. La mesura s'ha pres per ordre del magistrat del jutjat número 1 de la Seu d’Urgell, que instrueix aquest cas. Les participacions són de 5 euros, dels quals 1 es destinava a la fundació que tenien els pares de la menor, que estan acusats d'un delicte d'estafa per recaptar fons per a la malaltia de la nena i no destinar els diners a això.

Els Mossos han aclarit que aquesta intervenció no afecta la resta dels diners de la participació en el cas que resultés premiada en el sorteig de dijous. La Fundació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia havia venut participacions de Nadal amb el número 73.988, que es va vendre a l'administració d'Oliana (Alt Urgell).

PROTECCIÓ PER A NADIA

Notícies relacionades

D'altra banda, el jutge ha adoptat mesures per protegir i preservar la intimitat de Nadia Nerea en tot l'assumpte i ha alertat que imposarà multes o fins i tot prendrà mesures penals sobre l'advocat dels pares i els funcionaris que intervinguin en la investigació o instrucció revelant dades sobre la nena.

El magistrat adverteix en una resolució del ''deure de secret'' sobre les informacions que pugui revelar l'advocat dels pares de la menor, Fernando Blanco i Marga Grado. El jutge considera que Nadia hauria arribat a la condició de víctima tant pel fet que no hauria rebut els tractaments que la seva malaltia requereix com per la seva constant exposició pública als mitjans de comunicació pel lucre dels investigats.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.