Anar al contingut

  ADÉU OLÍMPIC

  El millor pop-rock britànic tanca els Jocs

  The Who, George Michael, Muse, Pet Shop Boys i les Spice Girls, entre altres artistes, han actuat davant 80.000 espectadors

  Rio de Janeiro ha recollit el testimoni amb una desfilada de samba que ha recordat el Carnaval i que ha tancat una breu aparició de Pelé

  Londres 2012 ha entregat aquest diumenge el testimoni a Rio 2016 en una desenfadada cerimònia a l'Estadi Olímpic de Stratford amb cançons de cinc dècades de pop-rock britànic, en homenatge a una de les grans senyes d'identitat del Regne Unit.

  El simbòlic apagament del peveter ha posat fi a uns Jocs Olímpics "feliços i gloriosos" al final d'una divertida festa sense complexos i amb molt veterà en què han tornat a reunir-se les Spice Girls, Muse ha cantat 'Survival' i The Who ha tancat la cita amb el seu himne 'My generation'.

  Han desfilat cotxes retro, motos 'mod' i camions descoberts, des dels quals alguns artistes han fet una passejada triomfal davant més de 80.000 espectadors, mentre milers de voluntaris, fins a un total de 4.000, no han parat de ballar.

  Aperitiu del Brasil

  Brasil, pròxim amfitrió dels Jocs, també ha tingut el seu espai i per l'escenari de Stratford han aparegut Renato Sorriso, Alessandra Ambrosio i Marisa Monte, en una desfilada de samba que ha recordat el Carnaval de Rio de Janeiro. Pelé també ha fet una breu aparició.

  Com va passar el 27 de juliol amb la inauguració de la cita olímpica, l'espectacle d'aquesta nit ha estat un homenatge a la cultura britànica, amb la presència de figures com George Michael, Kate Bush, Queen, Madness, Take That, Pet Shop Boys, Liam Gallagher i Ray Davies, que ha cantat 'Waterloo sunset' en un dels moments cabdals.

  Altres han estat la reunió de les Spice Girls, un grup que en els 90 va vendre més de 75 milions de discos i que ha cantat des de dalt dels típics taxis negres londinencs el seu 'Wannabe', així com la divertida interpretació d''Always look on the bright side of life', de la pel·lícula 'La vida de Brian', a càrrec d'Eric Idle, membre de els Monty Phyton.

  'Resurrecció' de Mercury i Lennon

  També ha destacat la 'resurrecció' d'altres destacades icones musicals britànics morts fa dècades, com Freddie Mercury i John Lennon, de qui es van escoltar algunes de les seves composicions com si estiguessin presents.

  Amb les grades abarrotades, s'han exhibit icones londinenques com el Big Ben i el Pont de la Torre de Londres sobre un escenari amb paper de diari en forma d'aspes i els colors difuminats de la bandera britànica dissenyat per Damien Hirst. Si per a la inauguració es va optar per ressaltar la història del Regne Unit, la clausura, dissenyada pel coreògraf Kim Gavin, ha estat una exaltació de Londres, des dels seus diaris emblemàtics, els seus taxis i els seus monuments, fins al seu caràcter obert i desenfadat.

  "Alegres i gloriosos"

  Mentre el grup Elbow interpretava 'Open arms' i 'One day like this', han desfilat els atletes, que han arribat junts a l'estadi "com una sola nació" després dels seus abanderats, que han ocupat el centre de la pista.

  "Han sigut uns Jocs alegres i gloriosos", ha sentenciat el president del Comitè Olímpic Internacional, el belga Jacques Rogge, fent-se ressò del vers de l'himne britànic que, fa uns dies, va donar nom al gag de la reina Isabel II saltant en paracaigudes amb James Bond.

  La festa ha acabat amb el peveter desmuntat mentre Take That interpretava 'Rule the world', seguit pels actuals integrants de The Who cantant 'My generation' entre focs artificials.

  0 Comentaris
  cargando