FUTBOL OLÍMPIC

El Brasil i l’incombustible Dani Alves s’interposen en l’ambició de l’or de la ‘Rojita’

La canarinha i Espanya disputaran la final a Yokohama (13:30 h)

El Brasil i l’incombustible Dani Alves s’interposen en l’ambició de l’or de la ‘Rojita’

EFE

2
Es llegeix en minuts

Diuen que el millor partit sempre es deixa per a la final. Doncs el Brasil i Espanya s’enfronten aquest dissabte (13:30 hores, TVE) per decidir el campió del torneig de futbol dels Jocs Olímpics, complint així les expectatives que les col·locaven com a favorites i buscant una medalla d’or que totes dues ja tenen al seu palmarès.

Fa 29 anys que Espanya no disfruta de la glòria olímpica. Ho va fer per última vegada a casa, aBarcelona-92, el moment de màxima esplendor en la història dels Jocs Olímpics. Aleshores, Espanya va vèncer Polònia (2-3) amb icones com Guardiola i Luis Enrique al camp i un tant de Kiko Narváez a l’afegit.

Rècord de partits

Una gesta que Pedri i els seus pretenen emular. El canari complirà davant el Brasil els 73 partits aquesta temporada i es convertirà en el jugador amb més partits oficials a la seva esquena.

Malgrat els dubtes per la falta de gol durant tot el torneig, l’assignatura pendent per a De la Fuente, l’equip és a la final. Aquesta falta d’encert de cara a porteria ha portat la ‘Rojita’ a dues pròrrogues i marcarà l’alineació del seleccionador.

Els gols ho curen tot i el deMarco Asensio al minut 115 per eliminar el Japó li pot tornar la titularitat en detriment de Rafa Mir, que no va aprofitar la seva oportunitat després del seu ‘hat-trick’ salvador en quarts davant Costa d’Ivori. La seva suplència suposaria tornar a confiar en Oyarzabal com a fals ‘9’.

Ceballos podria forçar

El seleccionador espanyol no podrà comptar amb Mingueza per una lesió muscular. Qui sí que podria ser-hi és Ceballos, també lesionat al primer partit però que ha deixat enrere les males sensacions: «L’evolució que ha tingut ha sigut sorprenent i l’èxit és continuar pensant que pot jugar minuts, aquesta és la millor de les notícies», apuntava Luis de la Fuente.

Amb el dubte de Cunha, el Brasil confiarà el seu atac a Richarlison, que haurà d’assumir més galons i demostrar per què és el màxim golejador del torneig (5 gols). Amb Espanya que espera dominar la pilota, la velocitat a l’espai del davanter de l’Everton, al costat d’altres perles brasileres com Antony i Paulinho, són les grans armes del Brasil per emular a l’Argentina (2004 i 2008) com les úniques seleccions a guanyar dues vegades l’or olímpic de manera consecutiva.

El rècord d’Alves

Notícies relacionades

El Brasil, que es va classificar per penals (1-4 davant Mèxic) per a la final, defensarà l’or conquerit fa cinc anys, també a casa. Sense les grans estrelles de l’absoluta, que sí que van se a Rio-16, apareix un «vell rocker» com Dani Alves. 38 anys i 43 títols després, el capità de la ‘canarinha’ és el jugador que més trofeus acumula en tota la història.

Després de guanyar el campionat paulista, el lateral va augmentar el seu palmarès com a futbolista més premiat, seguit per Leo Messi amb 38. «És molt difícil guanyar els partits enfrontant-te a rivals tan diferents, exigeix un nivell d’adaptació molt gran», comentava l’incombustible Alves, que ha triomfat allà on ha anat.