El torneig de tennis

Tòquio 2021 Djokovic comença la carrera a l’or olímpic

  • El número 1 mundial és el gran favorit sense Nadal i Federer però amb tota la ‘Next Gen’ disposada a tallar el camí del serbi en el seu repte pel ‘Golden Slam’.

  • Muguruza és la gran carta de l’equip espanyol a Tòquio, on tornarà a jugar la japonesa Osaka.

Tòquio 2021 Djokovic comença la carrera a l’or olímpic

Djokovic, entrenando en Tokio.

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Sense Rafael Nadal (número 3), Dominic Thiem (6), Matteo Berrettini (8), Roger Federer (9) i Denis Shapovalov (10), el camí de Novak Djokovic per l’or a Tòquio es presenta més obert per al número 1 mundial que arriba a la cita a la recerca de la medalla que li asseguraria el ‘Golden Slam’ si, al setembre guanyés també l’Open dels Estats Units, l’únic gran que li queda per guanyar aquesta temporada després de vèncer a Austràlia, Roland Garros i Wimbledon.

«Arribo ple de confiança i energia. He pogut guanyar la Copa Davis i l’ATP Cup per al meu país, i vull completar el cercle amb un or olímpic. Em trobo genial. Estic preparat per rendir al millor nivell. Fins ara, guanyant tres dels quatre Grand Slams, així que no podria haver tingut una preparació millor de cara a aquests Jocs Olímpics», ha destacat el tennista serbi aquest divendres davant el nou repte.

Per pujar dalt de tot del podi olímpic, Djokovic haurà de superar sis partits a les pistes de l’Araki Tennis Park de Tòquio, on a partir d’aquest dissabte es disputa el torneig en què, tot i que faltaran cinc ‘top ten’ i deu ‘top 20’, tampoc serà un camí de roses.

El camí del podi

El número 1 debutarà contra el bolivià Hugo Dellien (139), un rival molt menys perillós que Juan Martín Del Potro, que el va eliminar en primera ronda a Rio 2016. Djokovic tindrà a la part alta l’alemany Aleksandr Zverev (teòric rival a semifinals) i el rus Andrei Rublev (a quarts), mentre que a la zona inferior han quedat enquadrats el rus Daniïl Medvedev i el grec Stefanos Tsitsipas

Pablo Carreño (11), recent campió d’Hamburg, serà el líder d’un equip espanyol a què han renunciat Rafael Nadal, Roberto Bautista i Albert Ramos. El campió mallorquí, medalla d’or a Pequín 2008 i en dobles amb Marc López a Rio 2016, ha descartat la seva participació per preparar la gira americana en què tornarà a competir en el torneig de Chicago (2 d’agost) i Bautista i Ramos han optat per seguir en el circuit per buscar uns punts que no dona el torneig olímpic.

El nord-americà Tennys Sandgren (81) serà el primer rival de Carreño a Tòquio, mentre que Alejandro Davidovich (35) debutarà amb el portuguès Pedro Sousa (120), Pablo Andújar amb el francès Ugo Humbert (28) i Roberto Carballés (90) contra el georgià Nikoloz Basilashvili (42).

El retorn d’Osaka

El retorn de la japonesa Naomi Osaka després d’haver renunciat a jugar des de Roland Garros per preservar la seva salut mental serà el gran focus mediàtic en un torneig femení en què, a excepció de Serena Williams i Simona Halep, hi haurà gairebé totes les millors jugadores del circuit, amb la baixa d’última hora per positiu de Covid-19, de la nord-americana Coco Gauff.

Notícies relacionades

Garbiñe Muguruza (9a mundial) és, de sortida, la principal carta espanyola en la carrera per les medalles a Tòquio. La tennista hispanoveneçolana tindrà un complicat debut contra la russa Veronika Kudermertova (33a mundial) mentre que Paula Badosa (29) s’enfrontarà en primera ronda a la francesa Kristine Mladenovic (59), Sara Sorribes (48) a la número 1 mundial i recent campiona de Wimbledon, Ashleigh Barty i Carla Suárez (206), que participarà en els seus quarts Jocs Olímpics, després d’haver superat un càncer, davant la tunisiana Ons Jabeur (23).

Programa de la primera jornada del torneig de tennis olímpic a Tòquio i resultats a la web oficial dels Jocs.

Les medalles del tennis espanyol