SERGI MARTÍNEZ I GARUBA, LES NOVETATS

Pau Gasol, a la llista oficial d’Espanya per als Jocs Olímpics de Tòquio

Pau Gasol, a la llista oficial d’Espanya per als Jocs Olímpics de Tòquio
3
Es llegeix en minuts

Sergio Scariolo, el seleccionador de bàsquet, ja ha facilitat la primera llista oficial de 18 jugadors que aniran als Jocs Olímpics de Tòquio. Una llista que després es reduirà, finalment, a 12. Hi ha inclòs Pau Gasol, el pivot del Barça, i contempla, a més, el retorn de Sergio Rodríguez, després de la seva absència al Mundial del 2019, i d’Álex Abrines, confiat a poder completar un gran torneig.

Les dues grans novetats són Sergi Martínez (Barça) i Usman Garuba (Madrid). Dos joves que han completat una temporada excel·lent, amb possibilitats fins i tot de quedar-se a la llista definitiva dels 12 escollits. «És un grup heterogeni. És una llista amb dues característiques clares: la continuïtat d’un grup històric que està fent els seus últims passos a la selecció», ha comentat Scariolo, «i un grup ampli de jugadors joves o molt joves per mantenir l’esperit competitiu».

Sense Mirotic ni Ibaka, però amb Ricky Rubio

S’han confirmat, a més, les absències de Mirotic i Ibaka per motius personals i físics respectivament en una relació en què Pau Gasol acudirà a la seva cinquena cita olímpica després d’un gran final de temporada amb el Barça en què ha conquerit la Lliga ACB. Hi ha vuit campions del món a la llista de Scariolo, que ha apostat pel retorn de Sergio Rodríguez i Abrines, a més d’obrir la porta a Martínez i Garuba.

«El Ricky ha tingut una temporada complicada i s’ho ha hagut de pensar fins al final», ha dit Scariolo justificant els dubtes de Ricky Rubio. «No crec que hagi sigut jo el qui l’hagi convençut. Ha sigut el fet de sentir-se acompanyat per tots i tranquil. Ha sigut olorar aquest clima en què sempre ha estat còmode», ha precisat el seleccionador espanyol.

«Tots els jugadors arribaran amb les pautes completes», ha comentat Scariolo sobre la vacunació de la selecció espanyola. «Vull agrair al Govern i al COE per gestionar-ho i la complicitat amb els clubs que ens han permès treballar amb tranquil·litat», ha dit el tècnic.

L’equip iniciarà aquest divendres, 25 de juny, la seva concentració a Madrid i tancarà la gira de preparació el diumenge 18 de juliol contra els Estats Units a Las Vegas, des d’on ja volarà definitivament cap a Tòquio. I després de gairebé una setmana d’aclimatació a la capital japonesa, debutarà als Jocs Olímpics el dilluns 26 de juliol contra el Japó. Jugarà, això sí, cinc amistosos previs: dos contra l’Argentina, dos contra França i el ja citat contra els EUA.

Notícies relacionades

I amb els Gasol (Pau i Marc) al capdavant d’Espanya. «Tots hem pogut comprovar el gran esforç del Pau per poder aportar i ser útil al seu club, on és cada vegada un jugador més important. El tipus d’ús que n’ha fet el seu entrenador al Barça ens ha ensenyat el camí. No es tracta de tenir un Pau com fa anys, més de 30 minuts i marcant diferències. L’ús ha de ser quantitativament més intel·ligent per assegurar que el Pau no corri riscos», ha comentat Scariolo.

Sense perdre de vista tampoc Garuba, una de les sensacions del bàsquet espanyol. «La temporada d’Usman està davant dels ulls de tots», ha recalcat Scariolo. «La seva evolució ens ha animat a comptar amb ell des de fa uns mesos. Usman pot encaixar entre els nostres homes grans, oferint alternatives de velocitat i agilitat a l’hora de fer els canvis defensius».