Eleccions presidencials

Almenys nou morts al caure l’escenari d’un míting a Mèxic

El vent va fer caure una estructura en un acte a Monterrey de l’opositor Álvarez Máynez, que va suspendre la campanya

Almenys nou morts al caure l’escenari d’un míting a Mèxic
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El governador de l’estat mexicà de Nuevo León, Samuel García, va confirmar ahir que almenys nou persones havien mort i mig centenar havien resultat ferides després de la caiguda d’un escenari durant un acte de campanya del candidat presidencial de l’opositor Moviment Ciutadà (MC), Jorge Álvarez Máynez, que va resultar il·lès, a prop de Monterrey.

Les víctimes mortals van ser vuit adults i un nen, i desenes de ferits van ser atesos en clíniques locals. Álvarez Máynez va dir que una ràfega de vent va provocar el col·lapse de l’escenari en l’esdeveniment a la ciutat de San Pedro Garza García, un enclavament ric a prop del centre industrial de Monterrey. El vídeo de l’accident va mostrar que l’estructura va caure sobtadament cap a la multitud, cosa que va fer que els polítics a l’escenari correguessin a cobrir-se i els assistents, terroritzats, es dispersessin.

L’escenari que s’havia instal·lat per al tancament de campanya de Lorena Canavati, candidata de Moviment Ciutadà a l’alcaldia de San Pedro (Nuevo León), pràcticament es va esfondrar en el tancament de campanya celebrat al camp de beisbol El Obispo, a la zona ponent del municipi. Segons registres de xarxes socials, on es va transmetre l’acte polític, l’accident es va produir quan un fort vent va moure l’escenari. A les imatges s’observa els candidats Álvarez Máynez i Lorenia Canavati corrent per l’escenari mentre les torres i la pantalla principal de l’escenari es desplomaven.

"Mai havia experimentat una cosa tan sobtada", va dir Álvarez Máynez als periodistes, referint-se a la rapidesa amb què es va aixecar el vent abans que l’escenari s’esfondrés. El candidat, que va tornar al lloc de l’accident després de rebre l’alta en un hospital local, va anunciar que suspenia les activitats de campanya i que esperava que les autoritats investiguessin els fets, i sol·licitava transparència en el procés.

La coordinadora de campanya d’Álvarez Máynez, Laura Ballesteros, va ser hospitalitzada amb un peu trencat, segons el partit, i la candidata a l’alcaldia de San Pedro Garza García, Lorenia Canavati, va escriure a les xarxes socials que s’estava coordinant amb les autoritats per recolzar els afectats i les seves famílies.

Fortes tempestes

Membres de la Guàrdia Nacional i de l’Exèrcit de Mèxic es trobaven al lloc per brindar suport, segons va anunciar la ministra de l’Interior, Luisa Alcalde, a les xarxes socials. El governador García va advertir els residents que s’havien de quedar a casa davant les fortes tempestes que hi havia a la zona.

Notícies relacionades

Álvarez Máynez està en tercer lloc en les eleccions presidencials de Mèxic programades per al 2 de juny. Està molt per darrere de la candidata del partit governant, Claudia Sheinbaum, i de Xochitl Gálvez, que ocupa el segon lloc i representa una àmplia coalició d’oposició.

Gálvez i Sheinbaum van oferir les seves condolences a les famílies de les víctimes en publicacions a les xarxes socials, i Sheinbaum va cancel·lar una manifestació prevista dijous a la nit a Monterrey.