Acord de la UE. Per fabricar drons i míssils

Noves sancions a l’Iran

Noves sancions a l’Iran

-/Iranian Supreme Leader's Offic / DPA - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Els ministres d’Exteriors de la Unió Europea van tancar ahir un «acord polític» per ampliar les sancions contra l’Iran, segons va anunciar el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell. A la llista de mesures contra la producció i exportació de drons i els seus components s’hi sumaran també restriccions contra empreses i individus implicats en la fabricació de míssils.

Notícies relacionades

La mesura, que ara haurà d’elaborar la Comissió Europea, va ser adoptada en resposta a l’atac amb més de 300 drons i míssils de Teheran contra Israel el 13 d’abril i també afectarà empreses que puguin subministrar aquest material a organitzacions de països veïns, com els houthis del Iemen, a Hezbol·là al Líban o a l’Iraq. En el que no hi ha hagut acord és a incloure la Guàrdia Revolucionària de l’Iran a la llista terrorista de la UE.

Tot i que un bon nombre de països van demanar la inclusió de l’Iran a la llista, altres estats membres tenen dubtes i temen que podria portar a una escalada i a més inestabilitat en una regió que segueix amb bombardejos a Gaza i ostatges segrestats. Borrell també va admetre que no hi ha avenços respecte a la petició d’Espanya i Irlanda de revisar l’acord comercial amb Israel i va tornar a manifestar que tampoc hi ha hagut avenços en la possibilitat de convidar el ministre israelià.