Almenys 42 morts en una nova agressió israeliana sobre Síria

VÍDEO: PI STUDIO

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

Les armes d’Israel arriben a Síria de nou. Els atacs aeris israelians van matar ahir a la matinada almenys 42 persones a la ciutat del nord d’Alep en l’agressió més letal des del 2021. Uns 36 soldats sirians i sis combatents de la milícia libanesa Hezbol·là van perdre la vida, d’acord a l’Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH) amb seu al Regne Unit, que va informar de víctimes civils. També, al sud del Líban, l’Exèrcit israelià va matar un funcionari de Hezbol·là en l’enèsim episodi de violència transfronterera amb el grup libanès. Al seu torn, Israel no ha aturat la seva agressió sobre la Franja de Gaza, i ha provocat la mort de 71 palestins i 112 persones ferides en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

A les dues de la matinada d’ahir divendres, diverses àrees a la regió d’Alep van sucumbir als atacs israelians i van provocar desenes de ferits i danys materials. Segons diu l’OSDH, un monitor de guerra de l’oposició siriana, els bombardejos van arribar a un dipòsit d’armes, suposadament pertanyents a Hezbol·là, a prop de l’aeroport internacional d’Alep, fet que va provocar una sèrie de grans explosions. L’Exèrcit israelià no ha confirmat els atacs. Dimarts, 19 persones més van morir pels atacs a la província de Deir ez-Zor, a l’est de Síria. Segons l’observatori, la majoria eren combatents pro Iran, inclosos dos assessors de la Guàrdia Revolucionària de l’Iran. Dijous, dues persones van morir en un atac a un edifici residencial a prop de Damasc.

Des que es va iniciar la guerra contra Gaza, Israel ha intensificat la seva agressió contra objectius del règim del president sirià Bashar al-Assad i dels seus aliats libanesos i iranians al seu territori. La seva agressivitat creixent ha multiplicat el nombre d’atacs i la permissivitat en termes de víctimes. L’Iran ha denunciat que els atacs eren una clara violació del dret internacional.