Els EUA sospiten del combustible ‘brut’ en l’ensorrament de Baltimore

Els investigadors analitzen si el carburant contaminat va contribuir a la pèrdua de potència del vaixell que va causar el xoc

Els EUA sospiten del combustible ‘brut’ en l’ensorrament de Baltimore

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mentre els bussejadors dels equips de rescat continuaven buscant ahir els cossos dels sis treballadors desapareguts a les aigües del riu Patapsco, investigadors de la Junta Nacional de Seguretat en el Transport dels EUA (NTSB, en les seves sigles en anglès) estan analitzant si el combustible brut o contaminat va jugar un paper en la pèrdua de potència del vaixell de càrrega Dali que va acabar provocant el seu xoc contra un pilar del pont Francis Scott Key de Baltimore i el seu posterior ensorrament, segons va explicar la cap de la NTSB, Jennifer Homendy, en declaracions fetes a mitjans nord-americans.

Trucada de socors

Poc després de sortir del port, la tripulació del vaixell de càrrega Dali va realitzar una trucada de socors per avisar que havia perdut propulsió i la capacitat de controlar el vaixell, de 300 metres d’eslora i amb 4.700 contenidors a bord, 56 amb material perillós tot i que les autoritats han descartat que suposin un risc públic.

Les apagades d’aquest tipus són poc comunes, però de vegades passen i són considerades com un dels riscos més importants d’accident per als vaixells.

Notícies relacionades

Una de les causes, va explicar un arquitecte naval a The Wall Street Journal és precisament el combustible contaminat, que pot crear problemes amb els generadors de potència. Segons va assenyalar a la cadena Fox News un propietari d’una refineria de petroli, "és habitual" que les empreses rebin aquest tipus de combustible "quan no es vigila prou". "És un 80% de combustible real i un 20% d’escombraries", va afegir.

Els investigadors de la NTSB han recuperat ja el registrador de dades de travessia, una espècie de caixa negra que ara analitzaran per veure si ofereix alguna pista sobre què va originar l’accident. El vaixell de càrrega Dali ja va protagonitzar un incident al port d’Anvers (Bèlgica) l’any 2016, quan va impactar contra un moll mentre maniobrava per abandonar la terminal de contenidors.