França

Macron confia a una filla d’agricultors la candidatura a les europees

Macron confia a una filla d’agricultors la candidatura a les europees

SEBASTIEN SALOM-GOMIS / AFP

1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Un rostre poc conegut per afrontar un repte més que complex. La coalició del president francès, Emmanuel Macron, confia a l’eurodiputada Valérie Hayer, de 37 anys, les regnes de la campanya de les eleccions europees. Quan el seu nom va aparèixer en la premsa gal·la com la probable cap de llista macronista, a més d’un periodista a França li va quedar cara de pòquer al desconèixer de qui es tractava. Aquesta representant poc mediàtica, i filla d’agricultors, lidera oficialment la candidatura.

Notícies relacionades

El president va sondejar Richard Ferrand (expresident de l’Assemblea), Bruno Le Maire (ministre d’Economia) i Julien Denormandie (l’ex d’Agricultura), però tots ells la van rebutjar. «Hayer és candidata per defecte», explica a aquest diari el periodista François-Xavier Bourmaud, que cobreix l’Elisi per al diari liberal L’Opinion.

Després de la designació al gener de Stéphane Séjourné com a ministre d’Afers Estrangers, aquesta jove eurodiputada va ser elegida presidenta dels liberals a l’Eurocambra, on compten amb 100 escons i actuen com a força frontissa. «Soc filla d’agricultors, neta d’agricultors i germana d’agricultors», va afirmar.