Reacció tèbia a Ucraïna

Reacció tèbia a Ucraïna

BLOOMBERG

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

La mort del dissident rus Aleksei Navalni ha sigut acollida amb una barreja d’indiferència i tebiesa per líders, soldats i ciutadans a Ucraïna. Molts han aprofitat la notícia per recordar als aliats occidentals que Ucraïna necessita més suport en la guerra contra Rússia i que unes negociacions de pau amb el president rus, Vladímir Putin, no són possibles.

Notícies relacionades

"Putin és el mal suprem i tem qualsevol competidor. La vida dels russos no significa res per a ell", va comentar Andriy Yermak, cap de gabinet del mandatari ucraïnès, Volodímir Zelenski. "Ara observem la reacció de la societat russa. Els russos continuaran suportant-ho tot, així com toleren el frau electoral i les lleis caníbals", va argumentar Serhiy Leshchenko, un altre assessor del mandatari ucraïnès. Navalni no gaudia d’una bona fama a Ucraïna a causa d’algunes de les seves declaracions sobre Crimea, la península annexionada per Rússia el 2014 i encara reclamada per Ucraïna. "Crimea, per descomptat, ara pertany de facto a Rússia", va dir aquell any l’opositor rus. "No veig cap diferència entre els ucraïnesos i els russos", va afegir, cosa que li va valer acusacions d’"imperialista" a Ucraïna.

Per això, alguns també han estat encara menys càlids al comentar la notícia, especialment a les xarxes socials. Fins i tot el mateix Zelenski s’ha centrat més en Putin que en Navalni, i ha declarat: "Putin sempre ha estat matant. És la personificació d’aquesta guerra". I ha afegit: "A Putin no li importa qui morirà per mantenir-se en la seva posició. Per això no pot aferrar-se a res. Ha de perdre-ho tot i respondre per tot el que ha fet".