Biden guanya unes primàries demòcrates sense efecte

Biden guanya unes primàries demòcrates sense efecte

Manel Ngan | AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Joe Biden, va aconseguir una àmplia victòria en la primera cita de les eleccions primàries del Partit Demòcrata, celebrades a l’estat de Nou Hampshire, de cara als comicis presidencials del 2024, segons projeccions de mitjans nord-americans basades en el 2% de l’escrutini.

Notícies relacionades

Així, Biden va aconseguir més del 73% dels vots, un gran avantatge respecte al segon candidat, Dean Phillips, amb un 16,8%, i respecte a la tercera, Marianne Williamson, amb un 4%, segons dades provisionals de la cadena de televisió CNN.

No obstant, aquesta victòria no permetrà al mandatari aconseguir l’adjudicació de delegats de cara a la convenció nacional del partit, que designa el candidat del partit per a les presidencials. De fet, el nom de Biden ni tan sols apareixia a les paperetes, tot i que s’ha permès comptabilitzar els vots que han escrit el seu nom de forma manual. Tot ve per una disputa interna sobre la data de les primàries, de manera que el Comitè Nacional Demòcrata va decidir que aquesta elecció no comptés. No obstant, la victòria de Biden serveix per mostrar la idea de "fortalesa" de cara a les eleccions presidencials.