El xoc de dos avions a Tòquio deixa almenys cinc morts

La col·lisió a la pista d’aterratge d’un aeroport provoca un espectacular incendi

El xoc de dos avions a Tòquio deixa almenys cinc morts

A. F.

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Un sisme i un accident aeri en dos dies conformen l’inici d’any més traumàtic que recorden els japonesos. Cinc persones van morir ahir a l’aeroport toquiota de Haneda per un xoc de dos avions a la seva pista d’aterratge per raons encara desconegudes que va desencadenar un espectacular incendi.

L’accident es va produir minuts abans de les 18.00 (hora local) quan un Airbus A350-900 de Japan Airlines que procedia de Hokkaido amb 367 viatgers i 12 tripulants va aterrar i va col·lidir contra una aeronau de la Guàrdia Costanera amb sis persones a bord que iniciava les seves maniobres d’enlairament. Les imatges mostren una explosió llunyana i el primer avançant mentre era devorat per les flames. Tots els seus ocupants van escapar per les rampes d’emergència i només va caldre lamentar una quinzena de ferits. A l’altre avió només va poder salvar-se el capità Genki Miyamoto, de 39 anys, qui a les 17.55 va trucar a la Guàrdia Costanera per informar que el seu aparell "havia explotat" i havia pogut escapar. El capità té ferides greus però no perilla la seva vida.

Notícies relacionades

El Ministeri de Transports va explicar a la premsa que està investigant la causa de l’accident i que s’haurà d’esperar a l’examen de les comunicacions entre els dos avions i la torre de control. No hi havia visibilitat escassa ni forts vents ni altres condicions meteorològiques adverses.

Els mecanismes per al trànsit aeri i els controladors asseguren un ball de perfecta sincronització entre els que arriben i marxen així que no abunden els precedents d’aeronaus en pistes on n’aterren d’altres. És encara més estrany en un país amb un exemplar historial de seguretat aèria i sense accidents en avions comercials durant dècades.

Temes:

Japó Avions