El tirador de Praga tenia bales per perpetrar una matança més gran

La policia sospita que l’atacant va matar també el seu pare i un home de 32 anys i el seu nadó, trobats en un bosc el dia 15

El tirador de Praga tenia bales per perpetrar una matança més gran

GEMMA CASADEVALL

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

L’autor del tiroteig de Praga, un estudiant txec de 24 anys, tenia prou munició per provocar una matança encara més gran de la que va perpetrar dijous a la Universitat Carolina de la capital txeca, on va deixar 13 morts i 25 ferits, fins que finalment es va suïcidar. La massacre podria haver sigut "majúscula", ja que tenia abundants armes i munició, segons van informar ahir fonts policials de Praga. Ho va evitar la ràpida intervenció dels agents. La policia anava rere la pista del tirador com a sospitós de la mort del seu pare, el cos del qual va ser trobat a casa seva aquell mateix matí, unes hores abans que comencés el tiroteig a la Facultat de Filosofia d’aquesta universitat, de les més antigues d’Europa.

Notícies relacionades

Junt amb la investigació entorn de l’assassinat del seu pare, la policia txeca sospita que l’atacant va matar així mateix un home de 32 anys i el seu nadó, de pocs mesos. Els dos cossos van ser trobats en un bosc el 15 de desembre.

El tiroteig de dijous a la Universitat Carolina, el bany de sang més gran que es recorda en la història recent del país, ha sacsejat la societat txeca. Les imatges de grups d’estudiants sortint del recinte en fila, amb els braços en alt o buscant refugi entre les cornises de l’edifici han fet la volta al món. El perfil traçat en els mitjans de l’agressor recorda matances similars en centres escolars o campus universitaris dels Estats Units o d’altres països europeus. La policia sospita que l’autor va actuar "inspirat" per aquests crims.

Temes:

Praga Berlín