L’home que va fer mare soltera Meloni

3
Es llegeix en minuts
L’home que va fer mare soltera Meloni

per pilar garcés

Segur que a la molt catòlica Giorgia Meloni no li ha agradat gens aquesta modernor que el seu veí del Vaticà ha introduït a les portes de Nadal: el permís per beneir des dels púlpits parelles "irregulars" de divorciats, unions civils o del mateix sexe. Tot i que el papa Francesc ha deixat molt clar que les noves cerimònies no s’han de confondre amb el sagrament del matrimoni, s’obre la veda, ja que amb un capellà pel mig qui distingirà un casament fake d’un d’autèntic; un sarau amb pameles al temple, amb més o menys dosi de litúrgia, sempre vestirà més que una carpa a la platja.

La primera ministra italiana és una ferma defensora de la família tradicional, tot i que com dirien els seus pròxims de l’Església, una cosa és predicar i una altra de molt diferent predicar amb l’exemple. Unida sentimentalment durant gairebé una dècada, que no casada, amb el pare de la seva filla Ginevra, de 7 anys, la seva recent separació l’ha convertit en una mare soltera antifeminista que clama contra els nuclis de convivència que no compleixen els cànons de les antigues usances.

Només calia veure-la el setembre passat amenaçant de desinscriure del registre civil els fills amb dues mares lesbianes, i celebrant la Cimera Demogràfica amb el seu homòleg hongarès, Viktor Orbán. En tal assemblea es va parlar molt de la necessitat de protegir la institució familiar formada per pare, mare i el màxim nombre possible de fills. Només unes setmanes després, Meloni, de 46 anys, anunciava la ruptura amb Andrea Giambruno, de 42, perquè ell havia assetjat sexualment una companya de feina, proposant-li un trio. Amb llum, taquígrafs i en horari de màxima audiència.

Doble moral

Tres són multitud, fins i tot per als practicants de la doble moral. En un missatge (triplicat) a les seves xarxes socials, la líder de Germans d’Itàlia va sentenciar que Déu va dir germans, però no cosins, va ensenyar la porta al susdit i va enviar un missatge a tot Itàlia. S’ha acabat. La nit anterior, un programa satíric de Mediaset anomenat Striscia la notizia havia emès la gravació d’una conversa del seu nòvio, famós i afavorit presentador del programa informatiu de la mateixa empresa Diario del Giorno, que el retratava com un bavós. "¿Em puc tocar el paquet mentre parlo amb tu?", li preguntava Giambruno a la seva col·lega mentre esperaven entre bambolines per a la gravació de l’espai. La dona aguantava el setge com bonament podia, mentre el periodista la convidava a un trio i fins i tot un quartet com a via per progressar i integrar-se a l’equip. Davant l’evident malestar de la jove, el fenomen li retreia la falta de sentit de l’humor, de companyerisme, "¿ets aperturista?", i li criticava que no li rigués les gràcies. "Defensaré el que vam ser, defensaré la nostra amistat i defensaré, costi el que costi, una nena de 7 anys que estima la seva mare i estima el seu pare, com jo no vaig poder estimar el meu", va concloure la primera ministra italiana, recordant el progenitor, Francesco Meloni, que va deixar tirada la seva mare amb dues nenes amb qui mai va tornar a contactar, per començar una nova vida que va incloure una altra família i una condemna a nou anys per narcotràfic a Mallorca.

Andrea Giambruno no només va ser rellevat del llit de Giorgia Meloni, sinó del seu programa, per al qual ara fa tasques d’edició fora de pantalla mentre Mediaset investiga si el seu comportament va violentar el codi ètic de la cadena.

Notícies relacionades

Natural de Milà, es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Catòlica de la seva ciutat, formació que quadra poc amb les polèmiques en les quals s’ha vist implicat per comentaris que posaven en dubte el canvi climàtic o responsabilitzaven les víctimes de violacions grupals de l’agressió. "Si no t’emborratxes, evites el llop", va assegurar. En aquell moment, Meloni el va sortir a defensar perquè se l’havia tergiversat, però els àudios sexuals del trio deixaven poc marge a una interpretació benèvola de Giambruno, a qui en una entrevista fa un parell d’anys la política neofeixista va considerar "l’enemic a casa" per les seves idees esquerranes sobre homosexualitat o drogues toves.

Després de la ràpida amputació del molest apèndix, Meloni va escriure: "Tots aquells que esperaven debilitar-me colpejant-me a casa haurien de saber que per molt que la gota esperi soscavar la pedra, la pedra continua sent pedra i la gota és només aigua". Cadascú a casa seva, però Déu i els ultres a les de tots.