Moren més de 60 ostatges per atacs israelians, segons el portaveu de les Brigades Al-Qasam

Fadi Wael Alwhidi/dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu de les Brigades Al-Qasam, Abu Obeida, ha assegurat avui en un breu comunicat que els atacs d’Israel contra la Franja de Gaza han causat la mort de més de 60 ostatges, 23 dels quals es troben encara sota la runa.

«Des del 7 d’octubre fins ara, el bàrbar bombardeig sionista sobre Gaza ha causat la pèrdua de més de 60 presoners enemics», va dir el portaveu del braç armat del grup islamista Hamàs. El 26 d’octubre, Abu Obeida ja va anunciar la mort de més de 50 ostatges, dels 241 que es creu estan en mans de les Brigades Al-Qasam i d’altres grups armats palestins que operen a la Franja.

En la breu nota, el portaveu afegeix que 23 dels cossos dels ostatges continuen desapareguts sota la runa dels edificis i afirma que és probable que «mai hi puguem arribar a causa de la contínua i brutal agressió de l’ocupació contra Gaza». No obstant, no identifica les víctimes ni dona més detalls.

Notícies relacionades

Israel va declarar la guerra a Hamàs el 7 d’octubre després d’un massiu atac del grup islamista en territori israelià que va deixar més de 1.400 morts, 5.400 ferits i 241 ostatges. Des d’aleshores, les forces aèries, navals i terrestres d’Israel ataquen sense treva l’enclavament palestí, on ja hi ha hagut uns 9.500 morts i més de 24.100 ferits, la majoria nens i dones.

Aquest anunci arriba l’endemà que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, rebutgés un alto el foc temporal a la Franja de Gaza si no es garanteix l’alliberament dels 241 ostatges que va fer el grup islamista Hamàs. Netanyahu va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb el secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, que ha viatjat a la regió per mirar de negociar una pausa en els combats.