Google desactiva les dades de trànsit en directe a Gaza a petició d’Israel
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Conèixer l’estat del trànsit a Israel i la Franja de Gaza serà ara molt més difícil. Google ha desactivat la informació en temps real proporcionada per dues de les seves aplicacions, Google Maps i Waze, segons va avançar ahir el portal israelià ‘GeekTime’.

El gegant tecnològic hauria accedit així a les peticions de l’exèrcit israelià, que va sol·licitar el bloqueig parcial d’aquestes dades d’aglomeració en vista a una possible invasió terrestre del territori controlat per l’organització política i militar palestina Hamàs.

L’Estat hebreu ha cridat a files més de 300.000 reservistes i, després de dies de setge i bombardejos sobre Gaza, es prepara ara per a una nova ofensiva. En cas de mantenir-se activats, els dos serveis de Google podrien servir per revelar moviments sobre el terreny de les seves tropes, minvant així aquesta potencial operació militar.

Ja es va fer a Ucraïna

Notícies relacionades

«Com hem fet anteriorment en situacions de conflicte i en resposta a l’evolució de la situació a la regió, hem desactivat temporalment la possibilitat de veure en directe les condicions del trànsit i la informació sobre la congestió per consideració a la seguretat de les comunitats locals», va explicar Google en un comunicat.

La companyia, propietat del gegant Alphabet, ja va prendre mesures similars després de la invasió russa d’Ucraïna. En aquesta ocasió, es van desactivar les dades de trànsit de vehicles en temps real. Tot i que no coneixeran l’estat de les carreteres, Google sí que permetrà als conductors d’Israel que utilitzin els seus sistemes de navegació continuar rebent els temps estimats de l’arribada al seu destí.