Putin es reunirà amb Xi Jinping dimecres a la Xina, anuncia el Kremlin

KREMLIN / DPA

2
Es llegeix en minuts
EFE

El president rus, Vladímir Putin, es reunirà amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, dimecres a Pequín, ha anunciat aquest dilluns el Kremlin, set mesos després de la cimera a Moscou que va segellar una amistat «sense límits» entre els dos països. La trobada entre els dos mandataris es portarà a terme dimecres «al marge del III Fòrum Internacional de la Franja i la Ruta» segons un comunicat del Kremlin.

«Durant les negociacions, els líders discutiran d’una manera amistosa i franca, que caracteritza les nostres relacions, assumptes actuals de l’agenda bilateral i qüestions internacionals, inclosa la formació d’un multipolar més just», ha assenyalat l’assessor de la presidència russa, Iuri Uixakov, que ha confirmat que la reunió entre el líder de Rússia i el de la Xina tindrà lloc demà passat, i ha dit, també, que en les pròximes hores Putin ja partirà al país asiàtic, on demà té altres trobades.

«Com han assenyalat en repetides ocasions tant el nostre president com el president [Xi], les nostres relacions es troben a un nivell sense precedents i demostren resistència davant pressions externes», ha indicat Uixakov. En general, ha afegit, «les posicions dels nostres dos països constitueixen un factor estabilitzador en els assumptes internacionals».

«En qüestions clau de política exterior, Moscou i Pequín ocupen posicions pròximes o que coincideixen plenament. Cooperem activament dins de l’ONU, l’OCS, els BRICS, el G-20, l’APEC i altres plataformes internacionals», ha remarcat l’assessor del Kremlin. Segons el Kremlin, la «locomotora» de la cooperació entre Rússia i la Xina és l’energia.

Putin viatjarà amb una delegació

«El volum de subministraments d’hidrocarburs russos a la Xina està augmentant significativament. Rússia ocupa el primer lloc entre els proveïdors de petroli, el segon lloc entre els proveïdors de gas per canonada i el tercer en subministraments de GNL», ha detallat. Alhora, ha assegurat que durant la present visita de Putin al gegant asiàtic no es firmaran acords energètics.

Putin viatjarà a la Xina amb una nombrosa delegació d’alts funcionaris, entre ells, dos vice primers ministres, així com els titulars d’Exteriors, Desenvolupament Econòmic, Transport i Finances, entre d’altres.

També integra la comitiva la governadora del Banc Central, el cap de ferrocarrils russos, i els directors del banc rus més gran, Sber; del banc VTB; de l’empresa Rosneft; de la gasística Gazprom; de l’agència atòmica Rosatom, i altres directius.

Notícies relacionades

Uixakov ha recordat que Putin assistirà al III Fòrum de la Franja i la Ruta per a la Cooperació Internacional a Pequín en qualitat de «convidat principal» i intervindrà en l’esdeveniment just després de l’amfitrió.

Aquest dilluns, el ministre d’Exteriors xinès, Wang Yi, ha expressat el convenciment que la participació de Putin en el fòrum i les seves converses amb Xi «seran molt útils» per al progrés de la interacció estratègica entre Pequín i Moscou.

Temes:

Rússia Xina