Atac

Dos seguidors suecs, morts en un atac terrorista al centre de Brussel·les

La policia ha obert una investigació i l’autor dels fets ha fugit

Suspès el Bèlgica-Suècia per l’assassinat de dos suecs a Brussel·les

Dos seguidors suecs, morts en un atac terrorista al centre de Brussel·les

EPC

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys dos seguidors suecs han mort aquest dilluns per un atac terorrista on un home ha obert foc a última hora d’aquesta tarda a Brussel·les i ha fugit. Les víctimes, presumptament, havien d’acudir al partit de futbol entre les seleccions de Bèlgica i de Suècia a la nit.

Fonts policials citades per mitjans locals apunten que l’home va obrir foc indiscriminadament amb un fusell tipus kalàixnikov amb el crit de «¡Allahu akbar!» cap a les set de la tarda en un cèntric carrer de la capital belga. L’atacant portava casc i una armilla reflectora i va fugir en un ciclomotor.

El presumpte agressor, Slayem Slouma, ha publicat a posteriori un vídeo a les xarxes socials en el qual afirma pertànyer a Estat Islàmic i presumeix d’haver executat «infidels». En el seu discurs violent ha explicat com ha disparat dues persones per «venjar els musulmans i que vivim i morim per la nostra religió».

En un vídeo gravat per un testimoni, que circula a les xarxes i que reprodueix el diari esportiu ‘DH’, es veu l’home arribar sol en una moto de poca cilindrada, la tira a terra i comença a disparar ràpidament al carrer amb una arma de gran calibre.

L’atacant, que porta una jaqueta taronja fluorescent i un casc blanc, dispara primer a les dues persones ara mortes, que es trobaven en un taxi i que vestien samarretes de les selecció sueca. Després dels trets mortals, es veu com persegueix diverses persones que miren de refugiar-se a l’edifici de l’edifici del Fons Flamenc de Vivenda, a les quals també dispara i, en el cas d’una d’elles, li torna a disparar quan ja està a terra estirada. Una vegada acabat l’atac, se’n va corrent i fuig amb la seva moto.

Després dels fets, la Policia ha reforçat la seguretat als voltants de l’estadi Rei Balduí, on aquesta nit es jugava el partit de futbol entre les seleccions per a la classificació de l’Eurocopa del 2024, que al final ha sigut suspès per la mort dels seguidors suecs.

Centre de crisi

Notícies relacionades

El Govern belga ha activat un centre de crisi per l’atac. El portaveu del centre nacional de crisi, Antoine Iseux, ha assenyalat que l’Òrgan de Coordinació per a l’Anàlisi d’Amenaces (Ocam) ha elevat la regió de Brussel·les-capital al nivell 4 (el més alt) d’amenaça i la resta de Bèlgica al nivell 3. La Fiscalia federal ha reprès la investigació, confirmant el caràcter terrorista d’aquesta.

Els serveis d’emergència i policials estan mobilitzats per mirar de localitzar l’agressor. Per la seva banda, el primer ministre, Alexander De Croo, i els responsables de la cartera d’Interior i de Justícia han acudit aquesta nit al Centre Nacional de Crisi per seguir la situació, on també hi ha l’alcalde de Brussel·les, Philippe Close.

Temes:

Brussel·les