Caos a París per una successió d’avisos per alerta de bomba

Teresa Suarez | EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Regna el caos a la ciutat de París per una successió d’avisos d’alerta de bomba. Aquest dissabte, tres llocs emblemàtics de la capital francesa –l’estació de Gare de Lió, el palau de Versalles i el Louvre– han sigut evacuats per possibles atemptats.

L’estació parisenca de trens Gare de Lió ha sigut evacuada aquest dissabte per amenaça d’atemptat, va confirmar el ministre de l’Interior de França, Gérald Darmanin. Es tracta d’una de les principals estacions de tren de França i connecta París amb l’est i el sud-est del país i amb països com Suïssa.

Darmanin, no obstant, va voler enviar un missatge de tranquil·litat en una jornada que es disputen dos partits de quarts de final de la Copa del Món de rugbi, a Marsella i Saint-Denis, que atrauen diverses desenes de milers d’espectadors. «

Fins ara, hem tingut el Mundial de rugbi, la visita del Papa, la del rei Carles i no hi ha hagut cap problema d’ordre públic ni de terrorisme per la destacada presència de policies i gendarmes», va assenyalar. «Reforçarem encara més aquesta presència en partits com el d’aquesta nit a l’Estadi de França», on s’enfronten Irlanda i Nova Zelanda, va avançar el ministre. EFE

Amenaça de bomba a Versalles i el Louvre

Abans, ja havia sigut evacuat el palau de Versalles aquest dissabte a la tarda després d’una amenaça de bomba, que va arribar a través d’un missatge anònim a la pàgina web moncommissariat.fr, va indicar a l’AFP una font pròxima a l’assumpte. La mateixa font ha afegit que avui el monument no tornaria a obrir.

El Museu del Louvre ha tancat de manera excepcional aquest migdia «per raons de seguretat», en un moment en què França es troba en alerta d’emergència per atemptat terrorista, i l’endemà de l’atac islamista a Arràs, al nord del país, on un jove va assassinar un professor i va ferir tres adults més.

«El Louvre ha rebut un missatge escrit que esmentava un risc per al museu i els seus visitants» i «hem optat per evacuar-lo i tancar-lo durant el dia, el temps necessari per portar a terme les verificacions necessàries», ha declarat una portaveu a l’agència France Press després de l’anunci de tancament a la xarxa social Twitter.

Una font policial citada per la televisió francesa TF1/LC1 ha explicat que la mesura és en resposta a «missatges d’amenaces de bomba» i «hi ha una comprovació en marxa».

Notícies relacionades

L’evacuació s’ha portat a terme a última hora del matí després d’una jornada normal en què el museu ha obert les portes a les 9.00 hores. A través d’una publicació en el seu compte oficial, el Louvre ha assenyalat que les persones que tinguessin reservada una visita al museu per aquest dissabte rebran un reemborsament.

França ha apujat aquest cap de setmana la màxima alerta antiterrorista i ha ordenat el desplegament de 7.000 militars per tot el país després de l’assassinat, aquest divendres, d’un professor d’un institut d’Arràs (nord) en un atac islamista.