Colòmbia

Militars colombians abaten 20 presumptes membres de les dissidències de les FARC

L’operació de l’Exèrcit a la regió del Cauca es va saldar també amb «17 sotmesos a la justícia» i «17 capturats»

Militars colombians abaten 20 presumptes membres de les dissidències de les FARC

EJÉRCITO DE COLOMBIA

1
Es llegeix en minuts

L’Exèrcit de Colòmbia ha matat 20 presumptes membres de les dissidències de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) durant una operació militar a la regió del Cauca. L’operació Tro també s’ha saldat, fins al moment, amb «17 sotmesos a la justícia» i «17 capturats», nou campaments desmantellats i la neutralització de 20 àrees minades, en les quals hi havia 600 mines antipersones, segons ha comunicat el mateix Exèrcit en un comunicat.

«Les accions militars per terra, riu i aire van dirigides, principalment, en contra de les estructures de Carlos Patiño, Jaime Martínez i Dagoberto Ramos, assenyalades per múltiples crims, com els que van tenir lloc l’última setmana, en què van ser activats dos vehicles carregats amb explosius, cosa que va afectar principalment la població civil», diu la missiva.

Notícies relacionades

L’operació Tro compta amb la participació de més de 200 militars colombians, entre els quals encara no s’han notificat baixes, i que han aconseguit «reprendre» el canyó de Micay, on els guerrillers havien estat presents «històricament» i on s’han desmantellat «centenars d’hectàrees de cultius il·lícits».

L’operació, en la qual han participat helicòpters, avions, drons i embarcacions, té per objectiu «detectar i afectar les principals rutes i corredors de mobilitat» de la guerrilla, incloent-hi els seus beneficis derivats del «narcotràfic, l’extorsió i l’explotació il·lícita de jaciments miners».

Temes:

FARC Colòmbia