Situació crítica

Alerta màxima a Grècia per un temporal de pluja que ha deixat la seva primera víctima

Alerta màxima a Grècia per un temporal de pluja que ha deixat la seva primera víctima
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La DANA que castiga Grècia ha deixat el seu primer dia de temporal una víctima mortal, segons ha informat el cos de bombers. Grècia s’enfronta a unes pluges torrencials que podrien deixar fins a 1.000 litres d’aigua en 48 hores en algunes zones del país. El fenomen meteorològic que ja s’ha fet notar a l’oest i al centre de Grècia ha causat centenars de trucades als serveis d’emergència. Als mapes interactius mostrats per alguns meteoròlegs es mostra com una taca lila envaeix tot el territori hel·lè.

El moment no podia ser pitjor perquè Grècia intenta recuperar-se d’un estiu frenètic d’incendis que han deixat més de 90.000 hectàrees calcinades en 15 dies i més d’una vintena de morts al país.

La tempesta ja ha deixat un mort, un pastor que intentava atrapar els seus animals quan un mur s’ha esfondrat a sobre d’ell. El portaveu del cos de bombers, Ioannis Artopoios, ha afirmat davant la televisió Skai que un home ha desaparegut a Volos després que el seu cotxe fos arrossegat per les riuades causades per les precipitacions.

Notícies relacionades

Des del cos de bombers asseguren que el segon tripulant que viatjava al cotxe, el fill del desaparegut, va poder sortir del vehicle, i que actualment s’estan portant a terme operacions de recerca de l’home. Les autoritats han restringit el trànsit a la zona més àmplia de Volos.

Alguns usuaris de la xarxa social X han pujat vídeos de com està afectant la pluja a algunes regions gregues. Una de les imatges més impactants fins ara és la que mostra com la força del temporal arrossega els cotxes fins al mar. Les inundacions a què s’enfronta el país hel·lè han recordat a alguns usuaris les que van castigar diferents localitats espanyoles i que han deixat víctimes mortals.

Temes:

Grècia