Guerra a l’est d’Europa

Ucraïna assegura que un dron rus ha caigut a Romania, territori de l’OTAN

Ucraïna assegura que un dron rus ha caigut a Romania, territori de l’OTAN

CATHAL MCNAUGHTON / EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern d’Ucraïna ha assegurat aquest dilluns que un dels drons utilitzats per Rússia per atacar diumenge a la matinada la regió ucraïnesa d’Odessa ha impactat en territori de Romania, país que forma part de l’OTAN.

El portaveu del Ministeri d’Exteriors, Oleg Nikolenko, ha indicat en el seu compte de Facebook que almenys una de les aeronaus no tripulades utilitzades contra el port d’Izmail, a la vora del Danubi, ha caigut en realitat a l’altre costat de la frontera, cosa que, al seu judici confirma que «el terror de míssils rus representa una amenaça enorme per a la seguretat no només d’Ucraïna, sinó també dels països veïns». Arran de l’incident, Kíiv va instar els seus socis internacionals a continuar ajudant les forces ucraïneses amb sistemes de defensa antiaèria.

El Govern de Romania ja havia condemnat diumenge una altra onada de bombardejos sobre Odessa, en un missatge de la ministra d’Exteriors, Luminita Odobescu, que citava com a exemple els atacs sobre el port de Reni. «La comunitat internacional ha de portar davant la Justícia els responsables d’aquests crims de guerra», va reclamar.

Bucarest minimitza l’incident

Notícies relacionades

També el Ministeri de Defensa romanès va expressar la seva condemna advertint del risc d’aquesta ofensiva, si bé diumenge va assenyalar que els atacs sobre Reni no havien suposat una amenaça militar directa per al territori de Romania.

El governador d’Odessa, Oleg Kiper, ha indicat aquest dilluns en el seu compte a Telegram que «terroristes russos van atacar amb drons kamikaze el sud de la regió d’Odessa durant tres hores i mitja», abans d’afegir que 17 d’aquests aparells van ser enderrocats pels sistemes de defensa aèria.