Cop d’Estat al Níger

Albares conversa amb el primer ministre deposat del Níger i li ofereix el suport d’Espanya i la Unió Europea

El ministre d’Afers Exteriors va tornar a demanar l’alliberament del president nigerí democràticament elegit, Mohamed Bazoum, i la seva família i el restabliment dels cursos constitucionals al país africà

Albares conversa amb el primer ministre deposat del Níger i li ofereix el suport d’Espanya i la Unió Europea
1
Es llegeix en minuts

El ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació en funcions, José Manuel Albares, ha mantingut una conversa amb el primer ministre del Govern deposat del Níger, Ouhmoudou Mahamadou, i li ha ofert el suport d’Espanya i de la Unió Europea davant el cop d’Estat al país africà.

«He conversat amb el primer ministre de Níger. Hem analitzat la situació al país i les decisions de la Comunitat Econòmica d’Estats de l’Àfrica Occidental (CEDEAO) pel que fa al cas. Li he ofert el nostre suport, també com a Presidència espanyola del Consell de la UE», ha assenyalat el ministre en un missatge a Twitter, recollit per Europa Press.

Notícies relacionades

Albares també va traslladar aquest dilluns el suport d’Espanya a les sancions que la CEDEAO ha imposat contra individus i organitzacions vinculats a la junta colpista de Níger.

En declaracions als mitjans en la recollida de la seva acta al Congrés, el ministre va tornar a demanar l’alliberament del president nigerí democràticament elegit, Mohamed Bazoum, i la seva família i el restabliment dels cursos constitucionals al país africà. A més, va recalcar queEspanya no reprendrà la cooperació bilateral amb el Níger mentre no es compleixi l’anterior.