Sense invitació oficial a la trobada

Prigojin torna a Sant Petersburg durant la cimera Rússia-Àfrica que Putin presideix a la mateixa ciutat

El cap del grup Wagner s’ha reunit amb representants del Níger, la República Centreafricana i Mali

Prigojin torna a Sant Petersburg durant la cimera Rússia-Àfrica que Putin presideix a la mateixa ciutat
1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

El cap del grup Wagner, Ievgueni Prigojin s’ha reunit a Sant Petersburg amb representants del Níger, país on els militars han fet un cop d’Estat, segons ha informat avui el diari digital Fontanka.ru.

La trobada ha tingut lloc en un hotel de l’antiga capital tsarista al marge de la cimera Rússia-Àfrica que, presidida per Vladímir Putin, es desenvolupa a la ciutat i a la qual Prigojin no hauria sigut convidat oficialment, assenyala la font.

Prigojin, que va protagonitzar el 23 i el 24 de juny una fallida rebel·lió armada contra el Kremlin, també ha mantingut trobades amb representants de Mali i la República Centreafricana.

La notícia està acompanyada d’una foto en la qual Prigojin posa amb un delegat africà en un hotel de propietat seva on s’allotgen molts dels convidats.

A l’RCA hi han arribat els últims dies centenars de mercenaris de Wagner per garantir la seguretat durant el referèndum constitucional de diumenge.

Quant a Mali, organitzacions de drets humans van denunciar la setmana passada atrocitats comeses per l’Exèrcit malià i presumiblement pels mercenaris de Wagner.

Notícies relacionades

Mitjans pròxims a Wagner informen que membres de les delegacions africanes han destacat la gran efectivitat dels mercenaris russos.

Recentment, Prigojin ha assegurat a la nova base de Wagner a Bielorússia que aviat els mercenaris tornaran al seu espai natural, l’Àfrica, tot i que no ha descartat un futur retorn al front a Ucraïna.