La valenta història d’amor entre un indi i una pakistanesa

AFP

4
Es llegeix en minuts
France Presse

El Sachin és hindú, la Seema era musulmana. Ell és de l’Índia; ella, del Pakistan. Però l’amor entre ells va fer-se tan fort que van travessar clandestinament la frontera per estar junts i sobreposar-se a les rivalitats nacionals i la por de represàlies religioses.

En plena pandèmia del 2020, un videojoc va connectar Sachin Meena, un indi solter de 22 anys que treballa com a dependent en una botiga, amb Seema Haider, pakistanesa de 27 anys, casada i mare de quatre fills.

«Ens vam fer amics, la nostra amistat es va convertir en amor i les nostres converses es van fer cada vegada més llargues, matí i nit, fins que finalment vam decidir trobar-nos», explica la Seema des de l’estret pati de la casa familiar del Sachin, on viu ara.

Al maig, la Seema va deixar al Pakistan el seu marit i va entrar clandestinament amb els quatre fills a l’Índia a través del Nepal, motiu pel qual la parella va ser detinguda i deixada en llibertat el mes passat.

Des d’aleshores, la Seema explica que es va casar amb el Sachin i va en agafar el cognom.

«M’he convertit a l’hinduisme», explica asseguda al costat del seu marit al llogarret de Rabupura, a uns 55 quilòmetres de Nova Delhi. «Abans moriria que tornar o deixar el Sachin».

No obstant, res és fàcil. La policia índia assegura que és impossible que la Seema es quedi allà a llarg termini.

«Demano al Govern indi que em doni la ciutadania», prega la Seema, amb un mocador vermell cobrint-li els cabells i els quatre nens jugant al seu voltant.

L’amor d’aquesta parella contrasta amb l’agra relació històrica entre els seus dos països.

L’Índia i el Pakistan, dues potències nuclears, han lliurat tres guerres des de la partició consecutiva a la independència de l’Imperi britànic el 1947.

Les relacions diplomàtiques, culturals, empresarials o esportives són molt limitades.

«Viure i morir junts»

L’apostasia, és a dir negar o abjurar de la fe, és punible amb la mort segons algunes interpretacions de l’islam.

La Seema assegura que ja ha rebut algunes amenaces a internet i insisteix que la parella volen «viure i morir junts».

Aquesta setmana van participar en un debat televisiu a l’Índia on la Seema va proclamar el seu «amor imperible» pel Sachin i va prometre que només tornaria al Pakistan «com una dona morta».

La Seema es va sentir atreta primer per les habilitats del Sachin en el videojoc de combat PUBG.

Tres anys després, la parella va quedar en persona al Nepal aquest mes de març. Després d’aquesta primera trobada, ella ja estava segura de voler abandonar el seu marit «violent», una acusació que l’interessat nega.

La parella va trigar mesos a planificar amb l’ajuda de vídeos de Youtube com entrar a l’Índia a través del Nepal. I al maig ho va aconseguir.

«Era molt difícil viatjar des del Pakistan a l’Índia», va afirmar. «Crec que amb l’amor de Déu estàvem destinats a trobar-nos».

La família del Sachin només va saber de la seva existència quan l’home va llogar un apartament pròxim amb ella. «Hi havia una mica de resistència, tot i que el meu pare i tots ens van acceptar. Eren feliços per nosaltres», explica el Sachin.

Però la policia índia els va descobrir quan van intentar casar-se en un jutjat local.

«Se n’ha anat»

El marit abandonat per la Seema, Ghulam Haider, va deixar la feina com a peó d’obra i conductor de ‘rickshaw’ per guanyar més diners per a la seva família a l’Aràbia Saudita.

Ara vol recuperar la família. «Demano seriosament a les autoritats índies i pakistaneses que em tornin la dona i els fills», va dir a l’AFP per telèfon des de l’Aràbia Saudita.

Haider assegura que ell i la Seema, procedents de tribus balutxis diferents, també tenen una història d’amor trencadora.

Les seves famílies els van prohibir casar-se, però van fugir per contraure matrimoni, un assumpte tabú al Pakistan que pot portar als anomenats ‘crims d’honor’.

Un consell d’avis va resoldre més tard la qüestió amb una multa d’un milió de rupies (uns 3.640 dòlars) per a Haider.

«Soc lluny de casa, de la família, és molt anguniós per a mi perquè ens vam casar per amor».

A l’Índia, la parella formada per la Seema i el Sachin va rebre una popular benvinguda. Persones de llogarrets pròxims els visiten des que el seu arrest va sortir als mitjans.

«Ens fem ‘selfies’», diu Rakesh Chand, un home de 37 anys que va conduir una hora per felicitar la parella.

«El Sachin és molt feliç, fins i tot la seva família els ha acceptat, així que el Govern ha d’assegurar-se que no la forcen a marxar», apunta.

Al seu antic poble de Dhani Bakhsh, al Pakistan, pocs volen parlar de la història obertament, tot i que molts xafardegen sobre aquesta.

Notícies relacionades

«Oblideu-vos d’ella. Se n’ha anat i és adulta», diu Zafarullah Bugti, cosí de Haider.

La Seema no se’n penedeix i descriu el Sachin com «l’amor de la seva vida». «Els meus fills rebran tot l’amor, la cura i l’atenció aquí».

Temes:

Pakistan Índia