Estat d’emergència

Alerta per inundacions sobtades a Nova York

¿Per què plou tant aquest estiu? Aquestes són les claus per entendre el ‘mal temps’ d’aquesta estació

Catalunya inicia un estiu menys assolellat del normal

2
Es llegeix en minuts
France Presse

Les fortes pluges van causar diumenge inundacions que «amenacen la vida» a l’estat de Nova York a l’arrasar ponts i convertir els carrers en rius embravits, cosa que va portar la governadora a declarar estat d’emergència.

Una dona va morir quan intentava sortir de casa seva amb el seu gos a la vall de Hudson quan va ser arrossegada per una inundació sobtada, segons els mitjans locals.

La governadora Kathy Hochul va declarar l’estat d’emergència al comtat d’Orange, al nord-oest de la ciutat de Nova York, i al comtat d’Ontario, al centre de l’estat. Les precipitacions de fins a 200 mil·límetres van crear «condicions que amenacen la vida a causa de les inundacions sobtades», va explicar Hochul.

«Estem a prop d’un punt crític en aquest esdeveniment climàtic», va afegir la funcionària.

El seu despatx va informar que la nit de diumenge més de 12.000 usuaris no tenien electricitat.

Les fortes pluges van arrasar carreteres i van deixar gent encallada als seus vehicles i a l’interior de casa seva.

El Servei Meteorològic Nacional (NWS) va informar que va rebre «múltiples reports d’inundacions importants i de persones atrapades en vehicles a l’est del comtat d’Orange».

Cap a les 20 hores (24.00 GMT), les carreteres estaven tancades en almenys cinc comtats, inclòs Westchester, al nord de la ciutat de Nova York i que voreja el riu Hudson.

Notícies relacionades

El despatx de la governadora Hochul va dir que s’esperen més tempestes aquest dilluns.

«La pluja excessiva provocada per tempestes elèctriques lentes pot continuar causant inundacions moderades o aïllades del riu entre aquesta nit i dilluns», va afegir.

Temes:

Pluges Nova York