Repressió a Damasc

Síria expulsa la BBC després de denunciar el tràfic de drogues amb la família Assad

Síria expulsa la BBC després de denunciar el tràfic de drogues amb la família Assad

Mikhael Klimentyev / Efe

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats sirianes han anunciat aquest dissabte que van retirar a la BBC la seva acreditació, acusant el canal britànic de publicar «informacions esbiaixades», una mesura inusual contra un mitjà internacional en aquest país devastat per la guerra. «Degut que la cadena no va complir els estàndards professionals i a la seva insistència a proporcionar informacions esbiaixades i enganyoses», el Ministeri d’Informació va decidir «cancel·lar l’acreditació» dels corresponsals de la BBC i de BBC Radio, ha indicat la institució en un comunicat.

De moment, el grup de comunicació britànic no va reaccionar. La decisió es produeix després que la cadena difongués un reportatge en què vinculava el comerç d’una amfetamina denominada captagon, la família del president Bashar al-Assad i l’estament militar.

«Reiterades advertències»

Notícies relacionades

«Malgrat les reiterades advertències», la BBC «va continuar difonent informacions enganyoses basades en declaracions [...] d’entitats terroristes i hostils a Síria», va assenyalar el ministeri. La Guerra Civil de Síria, que va començar el 2011, ha deixat més de mig milió de morts i obligat milions de persones a abandonar les seves llars. Molts periodistes estrangers han abandonat el país en els últims anys.

El fet de revocar la seva acreditació als representants de mitjans internacionals no és habitual a Síria, on queden uns quants mitjans estrangers amb corresponsals locals.