Migració

Orbán presumeix que Hongria és l’únic país «lliure de migrants» d’Europa

Orbán recolza l’entrada de Suècia a l’OTAN i responsabilitza del retard el Parlament

Orbán presumeix que Hongria és l’únic país «lliure de migrants» d’Europa

EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

El primer ministre d’Hongria, l’ultranacionalista Viktor Orbán, ha assegurat aquest divendres que el seu país és l’únic «lliure de migrants» a Europa gràcies a les tanques a la frontera, malgrat que la veïna Àustria va recordar que la realitat és que la majoria d’ells simplement no es queden al país.

«Hongria és un estat amb zero migrants. Som l’únic lloc lliure de migrants d’Europa i això es deu a la nostra línia de defensa», va afirmar Orbán a Viena, on es va reunir amb el canceller austríac, el conservador Karl Nehammer, i el president serbi, el nacionalista Aleksandar Vucic.

Orbán va dir que el model hongarès és l’únic exitós en aquest aspecte i va explicar que consisteix en la combinació d’una tanca física que els migrants no poden creuar, i que el país no permet l’entrada a ningú fins que s’hagi resolt la seva sol·licitud d’asil. Nehammer va desmentir el seu col·lega hongarès a l’afirmar que els migrants irregulars no es queden a Hongria i que el 80% d’ells passen d’aquest país a Àustria. «Nosaltres tenim 109.000 sol·licituds d’asil i Hongria en té 45», va resumir el canceller austríac.

Model exitós

Amb tot, Orbán va insistir que el «model» hongarès és l’únic exitós i va acusar la Unió Europea de voler canviar-lo per un que no funciona a l’imposar quotes de repartiment obligatori de refugiats i migrants. «La situació és trista. Hongria ha de defensar-se davant els immigrants il·legals, els traficants de persones, però també davant Brussel·les», va dir Orbán.

El primer ministre va dir que el seu país es defensarà políticament i legalment d’aquesta proposta de Brussel·les. Nehammer va assegurar que el sistema de migració de la Unió Europea «està trencat» i va dir que l’objectiu ha de ser evitar que els «migrants emprenguin el camí».

Això és només possible, va dir, si s’apliquen els procediments d’asil en «tercers països segurs», entre els quals va citar el Marroc i Egipte, per part d’organismes internacionals com Acnur, per evitar que donin diners al crim organitzat i «siguin embarcats cap al mar per morir».

Notícies relacionades

Nehammer va demanar una «migració ordenada» que permeti satisfer les necessitats de mà d’obra a Àustria, però no una de controlada pel crim organitzat que s’aprofita del patiment de les persones».

Aquesta cimera sobre tema migració organitzada pels tres polítics conservadors ha sigut criticada per organitzacions de drets humans com Amnistia Internacional i també pels Verds, la formació ecologista que governa en coalició amb el Partit Popular de Nehammer.

Temes:

Hongria