Vandalisme

Estupor a Roma per un turista que gravava el seu nom i el de la seva nòvia al Colosseu

Estupor a Roma per un turista que gravava el seu nom i el de la seva nòvia al Colosseu
1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Nou greuge al Colosseu. Un turista ha volgut deixar un senyal tangible del seu pas davant el monument mil·lenari més visitat d’Itàlia. Però ha sigut captat per la càmera de vídeo d’un altre visitant, que ho ha penjat a les xarxes socials, on ha causat gran indignació. No és la primera vegada que passa. El 2015, dos turistes nord-americans van ser detinguts per haver gravat els seus noms en una de les parets del Colosseu. Les detingudes tenien 21 i 25 anys i formaven part d’un grup que estava visitant el monument, construït al segle I.

Aquell any, un turista rus va ser arrestat per gravar una lletra de 25 centímetres en una paret del monument. L’individu va ser condemnat a quatre mesos de presó en suspensió (els complirà si comet un altre delicte a Itàlia) i a una multa de 20.000 euros.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, les imatges recullen el moment en què el jove grava el seu nom i el de la seva parella amb un objecte punxant que sembla una clau en una de les parets del Colosseu. La persona que grava el succés s’acosta a ell per mostrar-li que l’està gravant, però el turista només somriu.

Aquesta barrabassada es produeix en un monument que cada any visiten milions de turistes i on s’han incrementat les mesures de seguretat per evitar aquests actes vandàlics que les autoritats romanes castiguen amb multes de fins a 100.000 euros i penes de presó.