Aliança Atlàntica

Turquia exigeix a Suècia que impedeixi protestes de simpatitzants del PKK per entrar a l’OTAN

Turquia exigeix a Suècia que impedeixi protestes de simpatitzants del PKK per entrar a l’OTAN

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha indicat al secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, que Suècia ha d’impedir les protestes de simpatitzants del proscrit Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) al seu territori per rebre el vistiplau d’Ankara a entrar a l’OTAN.

Erdogan ha assenyalat a Stoltenberg en una trucada que Turquia té una actitud constructiva, però que les modificacions de Suècia a les seves lleis antiterroristes per satisfer les peticions d’Ankara són «insignificants» mentre els partidaris del PKK es continuïn manifestant lliurement al país, segons un comunicat de la presidència turca.

El mandatari turc ha defensat aquesta posició avui diumenge en una conversa amb el secretari general de l’OTAN, en què la candidatura de Suècia per entrar a l’OTAN ha sigut un dels temes que s’han tractat.

Notícies relacionades

El PKK és considerat una organització terrorista per Turquia, Suècia i la Unió Europea. Ankara també considera que les milícies kurdosirianes YPG són una mera filial del PKK mentre que la UE no les considera terroristes.

Turquia és, juntament amb Hongria, l’últim país que frena l’adhesió de Suècia a l’Aliança Atlàntica i li retreu una postura laxa davant el PKK, la guerrilla kurda activa a Turquia.