Hondures

Una baralla en una presó hondurenya deixa almenys 41 dones mortes

Una baralla en una presó hondurenya deixa almenys 41 dones mortes
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri Públic d’Hondures ha confirmat la mort d’almenys 41 dones després d’una baralla ocorreguda aquest dimarts al Centre Femení d’Adaptació Social (CEFAS). «Inicialment se’ns havia proporcionat el nombre de 25 persones, però ens van dir que aquest era un número preliminar. Ara els equips de Medicina Forense ens donen una altra xifra preliminar, [...] ens parlen de 41 persones», ha afirmat el portaveu del Ministeri Públic, Yuri Mora, en declaracions recollides pel diari ‘El Tiempo’.

La baralla va esclatar presumptament entre preses de la Mara Salvatrucha (MS-13) i de la Pandilla 18. Segons informacions preliminars, un grup d’integrants de la Pandilla 18 ha començat a disparar i després han calat foc a diversos mòduls de la presó. Les víctimes són totes dones, i oscil·len entre els 20 i els 60 anys. Mora ha assegurat que encara s’ha de fer un llistat de persones ferides, ja que «un gran nombre de recluses es troben hospitalitzades» a l’Hospital Escola.

Notícies relacionades

«No tolerarem actes vandàlics ni tampoc irregularitats en aquesta presó. S’autoritza intervenció immediata amb acompanyament de bombers, Policia Nacional i militars. Es declara emergència», ha indicat en el seu perfil oficial de Twitter la viceministra de Seguretat d’Hondures, Julissa Villanueva.

Per la seva banda, la presidenta hondurenya, Xiomara Castro, ha convocat les autoritats perquè «retin comptes» per l’incident, prometent que prendrà «mesures dràstiques». «Commocionada pel monstruós assassinat de dones a CEFAS, planificat per maras a vista i paciència de les autoritats de seguretat», ha expressat Castro en el seu perfil de la xarxa social Twitter.

Temes:

Presó Hondures