Oceà Atlàntic

Desapareix un submarí per a turistes que explorava les restes del ‘Titanic’

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Un submarí que sol transportar turistes per veure les restes del ‘Titanic’ha desaparegut a la costa est dels Estats Units (EUA), ha informat la cadena britànica BBC a la Guàrdia Costanera de Boston. S’ha iniciat una operació de rescat, però encara no se sap quants passatgers hi havia a bord.

La companyia OceanGate Expeditions oferia ocasionalment portar turistes i experts a veure les restes del ‘Titanic’, a uns 3.800 metres sota la superfície de l’oceà, a uns 600 quilòmetres de la costa de Newfoundland, al Canadà.

Excursió exclusiva

La companyia privada oferia aquest tipus d’excursió i desplegava submarins per a expedicions en alta mar i va publicar fa pocs dies que una de les seves expedicions estava «en marxa».

Notícies relacionades

Per 250.000 dòlars (228.807,50 euros), l’empresa feia una expedició de vuit dies per veure el famós naufragi. Així mateix, segons el seu lloc web, tenien pensats acabar una expedició aquest mes i en tenien dues més més planejades per al juny del 2024.

En aquestes excursions, cincpersones (un pilot, tres turistes i un «expert en contingut») se submergien en un submarí per investigar la zona. Segons els informes, informa la BBC, una immersió completa fins al ‘Titanic’ (inclòs descens i ascens) dura unes vuit hores.