Guerra Ucraïna

Putin anuncia el desplegament d’armes nuclears russes en territori bielorús a partir del 7 de juliol

Putin anuncia el desplegament d’armes nuclears russes en territori bielorús a partir del 7 de juliol
1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha anunciat aquest divendres el desplegament d’armes nuclears en territori bielorús a partir del 7 de juliol en la invasió d’Ucraïna. «Tot va segons el previst. Els dies 7 i 8 de juliol es prepararan les instal·lacions per a aquest desplegament. Després posarem en marxa mesures per a l’obtenció de diferents tipus d’armament. Tot està planejat», ha asseverat Putin.

Així, ha manifestat que parlarà amb el seu homòleg bielorús, Aleksandr Lukaixenko, «cara a cara» sobre assumptes en matèria de seguretat. «En general, la situació està estabilitzada, diria que és fins i tot bona. Tinc confiança en això», ha afirmat.

Notícies relacionades

El 25 de març, Putin va anunciar que, seguint la petició de Bielorússia, desplegaria armes nuclears tàctiques al país seguint «l’exemple dels Estats Units i els seus aliats». A més, va indicar que l’1 de juliol estaria llesta una instal·lació d’emmagatzematge per a armes nuclears en territori bielorús.

Moscou ja ha enviat un sistema de míssils ‘Iskander’, que pot portar ogives nuclears, i ha enviat equipament a Bielorússia per fer ús de munició especial.