Insults

Lula condemna els atacs de racisme contra Vinicius: «Espero que en prenguin mesures»

El jugador del Reial Madrid va rebre insults per part d’alguns aficionats durant el partit contra el València a Mestalla

Lula condemna els atacs de racisme contra Vinicius: «Espero que en prenguin mesures»
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha condemnat els insults racistes contra el davanter del Reial Madrid Vinicius Junior al partit contra el València al Mestalla i ha demanat les autoritats que en prenguin mesures.

«Vull tenir un gest de solidaritat amb Vinicius, un jove que, sens dubte, és el millor jugador del Reial Madrid i que pateix reiterades agressions. Espero que la FIFA i altres entitats prenguin mesures per evitar que el racisme s’apoderi del futbol», ha indicat Lula a través del seu perfil a la xarxa social Twitter.

Vinicius ha criticat LaLiga i l’afició espanyola de futbol pel «racisme normal» a la competició després dels insults racistes que van marcar el partit contra el València, de manera que el jugador brasiler es va negar a jugar al Mestalla.

«No era la primera vegada, ni la segona, ni la tercera. El racisme és el normal a LaLiga. La competició creu que és normal, la Federació també i els adversaris l’inciten. Ho sento. El campionat que alguna vegada va ser de Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano i Messi avui és dels racistes», va escriure al seu compte de Twitter.

Vinicius va apuntar que des del Brasil veuen Espanya com una nació de racistes. «Una bonica nació que em va acollir i a la qual estimo, però que ha acceptat exportar al món la imatge d’un país racista. Ho sento pels espanyols que no hi estiguin d’acord, però avui, al Brasil, Espanya és coneguda com un país de racistes».

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha respost a la «injúria» demanant el futbolista que no es deixi «manipular»: «Abans de criticar i injuriar LaLiga és necessari que t’informis adequadament, Vinicius. No et deixis manipular i assegura’t d’entendre bé les competències de cada un i el treball que estem fent junts», ha conclòs.

Crítiques a Tebas

Vinicius va seguir l’encreuament de retrets a les xarxes socials contestant al missatge de Tebas, a qui ha demanat «accions i càstigs». «Una vegada més, en lloc de criticar els racistes, el president de La Liga apareix a les xarxes socials per atacar-me. Encara que parlis i fingeixis no llegir, la imatge del teu campionat s’estremeix», va apuntar el jugador.

Per la seva banda, l’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, s’ha mostrat «trist» per la reacció «racista de l’afició de Mestalla» cap a Vinicius, un «problema molt greu i inacceptable» en el futbol espanyol pel qual ha demanat contundència en les mesures.

Notícies relacionades

«He parlat amb ell durant el partit. L’ambient estava molt tens, era molt dolent i li he preguntat si podia continuar. No em sembla bé el fet de pensar que l’he de treure [del camp] perquè l’ambient és racista. El que m’ha passat avui no m’havia passat mai. És inacceptable. La Lliga espanyola té un problema i no és Vinicius, ell és la víctima d’un problema molt greu», va dir en roda de premsa.

Amb tot, La Liga ha sol·licitat totes les imatges disponibles per obrir una investigació i ha indicat que, «una vegada conclosa la investigació, en cas de detectar algun delicte d’odi, La Liga prendria les accions legals oportunes».