Afganistan

Una disputa entre talibans i agricultors afganesos acaba amb quatre morts

Els fonamentalistes van voler destruir un camp de roselles i els propietaris del terreny han exigit una indemnització, fet que ha derivat en tiroteig

Una disputa entre talibans i agricultors afganesos acaba amb quatre morts
1
Es llegeix en minuts

Almenys quatre agricultors han mort i cinc han resultat ferits en mans dels talibans en una disputa sobre la destrucció d’un camp de roselles al districte de Darayim de la província de Badakhxan a l’Afganistan.

Segons els informes, les forces talibanes van arribar per destruir els cultius de rosella locals, però els agricultors locals els han demanat una indemnització, cosa que ha causat l’inici d’una disputa, ha informat l’agència afganesa Khaama Press. Com a resultat, els talibans han obert foc contra els agricultors, i n’han matat quatre i n’han ferit cinc més. No obstant, una altra font local ha afirmat que 15 persones han resultat ferides durant la disputa, inclòs el comandant del districte i sis combatents talibans més.

Notícies relacionades

Els veïns, indignats per la conducta dels talibans, han exigit que els implicats compareguin davant de la justícia i s’ha vist els talibans establint una barricada a la zona per temor d’un aixecament local, però no han donat cap resposta oficial a l’incident.

Segons un informe de l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC), des de la presa de poder dels talibans l’agost del 2021, el cultiu d’opi a l’Afganistan ha augmentat un 32% respecte a l’any anterior, fet que converteix la collita del 2022 en la tercera més significativa d’aquest cultiu des que en va començar el seguiment.