Corrupció política

El Pakistan se sumeix en el caos després de la detenció de l’ex primer ministre Imran Khan

El Pakistan se sumeix en el caos després de la detenció de l’ex primer ministre Imran Khan

AAMIR QURESHI / AFP

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern del Pakistan ha autoritzat el desplegament de l’Exèrcit a la província oriental del Panjab, la més poblada del país, per prendre el control de la regió, submergida en el caos després de la detenció de l’ex primer ministre Imran Khan, acusat de corrupció, una de les figures de més popularitat al país. Khan ha comparegut aquest dimecres davant del jutge, que li ha imposat vuit dies de presó preventiva.

El Govern federal pakistanès «autoritza el desplegament de tropes a l’Exèrcit del Pakistan per mantenir situacions d’ordre públic a tota la província del Panjab en ajuda del poder civil», assenyala l’ordre emesa avui. El text assenyala que «l’Exèrcit estarà treballant juntament amb l’administració del districte per restaurar la llei, l’ordre i la pau», si bé no precisa el nombre de tropes.

La província del Panjab, de la qual Lahore és capital, ha viscut intenses escenes de violència des de la detenció de Khan que es va portar a terme ahir per una força paramilitar a Islamabad.

D’acord amb la Policia del Panjab, en un balanç publicat per mitjans pakistanesos, s’han produït fins ara 945 detencions i més de 130 funcionaris policials han resultat ferits des que van esclatar les protestes.

Notícies relacionades

Les persones han sigut detingudes per la seva presumpta participació en accions de vandalisme, violència i atacs a seus oficials a tota la província, segons el portaveu, que va enumerar danys a 25 vehicles policials i 14 edificis governamentals, segons les dades de la policia local. «S’ha detingut els involucrats en actes de violència, vandalisme, danys a la propietat pública i privada a tota la província,» va indicar en un comunicat.

Els serveis d’internet mòbil arreu del país es mantindran suspesos per un període indefinit i diverses localitats han reportat problemes en els accessos a plataformes de Twitter, Facebook i YouTube. A la capital i al Panjab s’han imposat mesures d’excepció que permeten a les autoritats prohibir activitats que suposin una amenaça a la seguretat. 

Temes:

Pakistan