Ex primer ministre d’Itàlia

Silvio Berlusconi té una infecció pulmonar i leucèmia crònica, segons els seus metges

El líder conservador, que va empitjorar dimecres, ha iniciat un tractament de quimioteràpia

Silvio Berlusconi té una infecció pulmonar i leucèmia crònica, segons els seus metges

EPC

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

L’ex primer ministre italià Silvio Berlusconi ha iniciat un tractament de quimioteràpia i una altra cura per tractar una infecció pulmonar per la qual va ser ingressat dimecres en una unitat de cures intensives a l’hospital San Raffaele de Milà, segons ha informat aquesta clínica. L’estat de salut de l’exmandatari, que va empitjorar dimecres, sembla que és greu, tot i que està responent positivament al tractament, segons els mitjans italians.

Berlusconi es troba hospitalitzat per «una infecció pulmonar. L’esdeveniment infecciós es produeix en el context d’una condició hematològica crònica que pateix des de fa temps: la leucèmia mieloide crònica, de la qual s’ha constatat la fase crònica persistent i l’absència de característiques evolutives en leucèmia aguda», diu el comunicat, firmat pels metges de Berlusconi, Alberto Zangrillo i Fabio Ciceri.

«L’estratègia terapèutica establerta preveu el tractament de la infecció pulmonar, un tractament citoreductor [...] i la restauració de les condicions clíniques preexistents», ha afegit el San Raffaele.

Inquietud 

El fundador de Mediaset i líder conservador, de 86 anys, va ser hospitalitzat sense previ avís ahir per segona vegada en menys de dues setmanes, cosa que va despertar inquietud sobre el seu estat de salut. 

Malgrat que això no ha sigut confirmat pel comunicat oficial de l’hospital, fonts pròximes al polític han dit que està conscient

Aquesta informació ha sigut també confirmada per un comunicat de Forza Italia, el partit fundat per ell el 1994, que ha informat que, durant el matí, Berlusconi ha trucat al coordinador nacional de la formació i actual ministre d’Exteriors, Antonio Tajani; al cap de bloc al Congrés italià, Paolo Barelli, i al vicepresident del Senat Maurizio Gasparri, per recordar-los que Itàlia «ens necessita». 

Nit amb la nòvia

Notícies relacionades

En aquesta línia, Tajani també ha afegit que l’exmandatari ha passat «una nit tranquil·la». Berlusconi «m’ha dit que va treballar també ahir i es va interessar pels treballs parlamentaris i el suport de Forza Italia al Govern», ha afegit Barelli. 

Tot i així, el diari ‘Il Corriere’ ha afegit que la seva nòvia, la diputada Marta Fascina, ha passat amb ell la nit a la clínica, i que el seu germà Paolo i els seus fills Marina i Luigi li han fet ja diverses visites des que va ser ingressat. L’empitjorament de la salut del polític també ha provocat una sèrie d’especulacions sobre qui es quedarà a càrrec de Forza Italia si ell mor.