EUA

Descobreixen el cos d’una soldada mexicana en una base militar de Texas

  • Encara s’investiguen les causes de la mort de la militar hispana, que havia denunciat ser víctima d’assetjament sexual

Descobreixen el cos d’una soldada mexicana en una base militar de Texas

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Una soldada hispana identificada com a Ana Fernanda Basaldua Ruiz, de 21 anys i d’origen mexicà, va ser trobada sense vida dilluns a la base militar de Fort Hood, Texas, on va estar els últims 15 mesos, segons reporta la cadena de televisió local KWTX. Basaldua era enginyera de combat de la 1a Divisió de Cavalleria i les causes de la seva mort continuen sota investigació, d’acord amb la informació proporcionada per la base militar, la mateixa on la soldada Vanessa Guillén va ser reportada com a desapareguda i després trobada morta el 2020.

L’Exèrcit ha indicat que han comunicat la defunció als pares de la soldada i que han proporcionat els recursos de suport psicològic a la família i als companys que van servir amb Basaldua a la caserna. «Estem profundament entristits per la pèrdua irreparable de la soldada i fem arribar les nostres condolences al seu pare, la seva mare i el seu germà», assenyala el comunicat de l’Exèrcit sota la rúbrica del comandant Patrick Sullivan.

Notícies relacionades

La soldada Basaldua, natural de Mèxic i naturalitzada nord-americana, estava a punt de complir tres anys amb l’Exèrcit i havia reportat als seus pares que era víctima d’assetjament sexual, segons va notificar el portal Noticias.

Aquesta mort fa recordar la d’una altra soldada al mateix recinte militar, la de Guillén, assassinada a martellades per un company que va treure el seu cos i el va esquarterar abans d’enterrar-la en un lloc remot. El presumpte assassí, Aaron Robinson, de 20 anys, es va suïcidar quan la Policia es disposava a interrogar-lo després que apareguessin restes humanes de Guillén, a gairebé dos mesos de la seva desaparició. La parella de Robinson, Cecily Ann Aguilar, va ser acusada de complicitat per ajudar a amagar les restes de la soldada a prop del riu Leon, a Killen (Texas).