Polèmica al Regne Unit

Boris Johnson va nominar el seu pare per ser condecorat abans de dimitir

Al Regne Unit, quan un primer ministre dimiteix del seu lloc elabora una llista en la qual sol·licita al monarca de torn que concedeixi títols honorífics a una sèrie de persones de la seva elecció

Boris Johnson va nominar el seu pare per ser condecorat abans de dimitir

EFE / NEIL HALL / POOL

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’ex primer ministre britànic conservador Boris Johnson va incloure el seu pare, Stanley, entre la llista de noms que va proposar quan va dimitir del càrrec perquè rebessin una condecoració reial, segons revelen aquest dilluns mitjans locals.

El diari The Times indica que l’exdirigent conservador, que va deixar el poder el setembre del 2022 forçat per diversos escàndols, va nominar entre aquests candidats el seu propi pare per al títol de cavaller, cosa que no ha confirmat oficialment el portaveu de Johnson. Qui va ser cap de l’Executiu d’aquest país també havia proposat el seu germà Jo Johnson perquè rebés un altre títol honorífic.

«Tocaments»

La notícia ha ocasionat controvèrsia en aquest país, entre altres coses perquè Stanley Johnson –exeurodiputat– va ser acusat el 2021 per la diputada conservadora Caroline Nokes i per una periodista d’haver-los fet «tocaments» en el marc dels congressos anuals del Partit Conservador.

Notícies relacionades

En concret, Nokes, presidenta de la comissió parlamentària de Dones i Igualtats, va afirmar que Stanley Johnson li havia pegat una «natjada» i havia fet «comentaris vulgars» sobre ella durant un congrés celebrat per la formació el 2003, una cosa que el pare de l’ex primer ministre va dir que no recordava.

Al Regne Unit, quan un primer ministre dimiteix del seu lloc elabora una llista en la qual sol·licita al monarca de torn que concedeixi títols honorífics a una sèrie de persones de la seva elecció.