EUA alerta: L’Iran podria fer això «en 12 dies»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Acabat d’arribar el primer aniversari de la guerra entre Rússia i Ucraïna, les hostilitats no cessen al camp de batalla, on els contendents conjuminen noves estratègies per aconseguir la victòria, fins i tot amb velades amenaces de la utilització de l’arsenal nuclear, en el cas del Kremlin, i de l’OTAN. I d’altres països.

En aquest sentit, el sotssecretari de Defensa per a Política dels EUA, Colin Kahl, ha advertit davant la Cambra de Representants que l’Iran podria disposar d’una bomba nuclear en tot just 12 dies. 

Notícies relacionades

«El 2018, quan l’anterior Administració va decidir abandonar el Pla d’Acció Integral Conjunt (JCPOA, per les seves sigles en anglès), l’Iran hauria trigat uns 12 mesos a produir una bomba de material fissible. Ara trigaria uns 12 dies», ha declarat Kahl davant la Cambra.

Aquesta mateixa setmana, l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (AIEA), que vetlla pel correcte ús de l’energia atòmica a tots els països del món, ha assenyalat el país persa per enriquir urani a nivells molt pròxims als necessaris per a la producció de la bomba atòmica.