Accident

Una bomba de la II Guerra Mundial provoca una gran explosió a Anglaterra

Una bomba de la II Guerra Mundial provoca una gran explosió a Anglaterra

Pexels

1
Es llegeix en minuts
EFE

La detonació inesperada d’una bomba de la Segona Guerra Mundial que els artificiers miraven de desactivar a l’oest d’Anglaterra ha provocat avui una enorme explosió que s’ha pogut sentir a diversos quilòmetres de distància, ha informat la Policia del comtat de Norfolk, comtat de l’est d’Anglaterra, que no ha comunicat cap ferit.

«No ha sigut una detonació planejada», van afirmar les forces de seguretat, que van recalcar que tots els membres de l’Exèrcit i els serveis d’emergències que es trobaven al lloc estan «localitzats».

L’artefacte, que havia sigut trobat dimarts al costat de la desembocadura del riu Yare, «ha explotat poc després que comencés la feina per desmantellar-lo», ha detallat l’assistent de cap de policia de Norfolk, Nick Davison. La bomba va ser descoberta per un dels treballadors que estan construint un pont en aquesta zona.

Manipulació

Abans que els artificiers comencessin a manipular l’objecte, d’un metre de llarg i 250 quilos de pes, s’havia aixecat un mur protector amb sorra com a mesura de seguretat.

Notícies relacionades

«La nostra estratègia era l’opció més segura. Tanmateix, sempre hi ha el risc d’una detonació involuntària», va afegir el comandament policial.

«Per sort, tot el personal està localitzat i les agències estan començant a avaluar el dany ocasionat a la paret del riu», va detallar Davison.