Tensió bèl·lica

Ucraïna declara un atac rus generalitzat a diversos punts del país

Les Forces Armades parlen de més d’una trentena de míssils russos llançats

Ucraïna declara un atac rus generalitzat a diversos punts del país

EFE / EPA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats d’Ucraïna han decretat aquest dijous l’alerta aèria arreu del país a causa del llançament de míssils per part de Rússia contra diversos punts del país, inclosa la capital, Kíiv, sense que de moment hi hagi informacions sobre víctimes o danys materials.

 L’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, ha confirmat en el seu compte de Telegram «explosions» al districte de Dnipró. «Quedeu-vos als refugis», ha recomanat a la població, mentre ha remarcat que «tots els serveis estan en marxa».

 El cap de l’Administració Civil-Militar de Kíiv, Serhí Popko, ha indicat que «l’enemic ha llançat més de 15 míssils de creuer en direcció a Kíiv». «Gràcies a l’excel·lent feina de la defensa aèria, tots els objectius han sigut abatuts. Tanmateix, el perill de bombardejos no s’ha acabat. Quedeu-vos als refugis fins que acabi l’alarma», ha manifestat.

Explosions a Odessa

Notícies relacionades

Segons les informacions recollides per l’agència ucraïnesa de notícies UNIAN, els sistemes de defensa aèria d’Ucraïna han hagut d’actuar també a les regions de Dnipropetrovsk, Jitómir, Zaporíjia i Vínnitsia, mentre que també hi ha informacions sobre explosions a Odessa. Els atacs han provocat la pèrdua del subministrament elèctric a diverses zones d’Ucraïna, entre les quals Kirovohrad.

Per la seva banda, el portaveu de la Força Aèria ucraïnesa, Iuri Ignat, ha apuntat que les Forces Armades esperen el llançament de més de 30 míssils per part de Rússia. «L’enemic centra més l’atenció al centre d’Ucraïna. Encara no hi ha informació sobre la presència de drons a l’espai aeri ucraïnès», ha assenyalat.