Mor amb 118 anys la persona més longeva del món

Mor amb 118 anys la persona més longeva del món

WIKI GERENTOLOGY - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La monja francesa Lucile Randon, coneguda com a Sor André i reconeguda com la persona més longeva del món, ha mort als 118 anys d’edat a la ciutat de Toló, al sud de França.

L’alcalde de la ciutat, Hubert Falco, ha confirmat aquest dimarts la mort, i ha recordat que hauria fet un any més d’aquí menys d’un mes, l’11 de febrer. «Amb immensa tristesa i enormes emocions m’acabo d’assabentar de la mort de la germana André», ha indicat Falco a través d’una publicació dedicada a la monja en el seu perfil de la xarxa social Facebook. «Ella era la degana de la humanitat i gràcies a la seva notable edat va conquerir el cor de tots els francesos. Però més enllà del símbol que representava per haver creuat el segle i experimentat dues guerres mundials, la germana Andre va ser abans que res una dona profundament bona i carinyosa», ha sentenciat.

Notícies relacionades

Andre, que va néixer al sud de França el 1904, va ser inclosa l’abril del 2022 en la llista de persones vives de més edat i, segons el Guinness World Records, és la segona persona francesa i europea més vella mai registrada, segons informa l’agència dpa.

Amb la seva mort, Maria Branyas Morera, que viu a Olot, assumeix el títol de la persona més vella del món als 115 anys.