Episodi climàtic advers

Evacuats 1.700 turistes de la ciutat jordana de Petra per les inundacions

Els últims 11 mesos han anat a Petra un total d’1.419.048 visitants de diverses nacionalitats

Evacuats 1.700 turistes de la ciutat jordana de Petra per les inundacions
2
Es llegeix en minuts
EFE

Uns 1.700 turistes han sigut evacuats del jaciment arqueològic de Petra, al sud-oest de Jordània, a causa de les inundacions de la zona a causa de les intenses pluges dels últims dies, segons fonts oficials.

«El Govern jordà ha evacuat uns 1.700 turistes a Petra per les fortes pluges», ha informat a Efe el president de la Junta de Comissionats de l’Autoritat de la Regió de Petra, Suliman al-Faryat, que ha assegurat que «la situació és estable i no hi ha cap perill per als turistes, si bé s’ha aturat el procés de recepció (de visitants) des del migdia».

D’acord amb Al-Faryat, «tot el que està passant ara són simples inundacions per les contínues pluges a la zona, i les autoritats saben manejar la situació» perquè aquestes circumstàncies «es repeteixen des de fa 30 anys».

Després de dècades patint aquest fenomen, les autoritats «van més amb compte amb aquest tipus d’emergències» amb un protocol clar: «Evacuar els turistes de les zones turístiques amb cotxe per portar-los a zones fora de perill», així com «aturar la recepció de nous visitants fins a nou avís».

A més, el dispositiu dissenyat per fer front a aquests episodis inclou «tornar les entrades venudes per a visites que finalment no s’han pogut fer».

Al-Faryat va afirmar que Jordània va aprendre la lliçó després que el 2018 morissin un total de 12 persones víctimes de les pluges torrencials a diverses zones del país i que van obligar a evacuar milers de ciutadans i turistes de la ciutat monumental de Petra.

Imatges gravades per la televisió jordana Al-Mamlaka TV i compartides en el seu compte oficial de Twitter mostren un fort torrent d’aigua caient cap a l’entrada del temple de Petra, on desenes de turistes esperaven a la porta per ser evacuats mentre es protegien de la pluja amb impermeable.

Des de la Junta de Comissionats de l’Autoritat de la Regió de Petra esperen que «amb la millora del temps en els pròxims dies, puguin començar a rebre gent», tot i que ja avancen que si les pluges i les inundacions es mantenen, «no rebran ningú per garantir la seguretat dels turistes».

A més, les fortes pluges que afecten el país han deixat tres persones ferides durant les inundacions a la província de Maan, al sud-oest de Jordània, després que el microbús amb què viatjaven fos arrossegat pel torrent de l’aigua, segons la Unitat d’Urgències de la regió, citada per l’agència oficial de notícies jordana, Petra.

Notícies relacionades

La ciutat de Petra és un jaciment arqueològic excavat per complet a la roca, que es remunta a l’època dels nabateus, al voltant del segle V aC, i està considerada com un dels tresors més importants del món.

Segons les últimes dades facilitades per aquest organisme, els últims 11 mesos van arribar a Petra un total d’1.419.048 visitants de diverses nacionalitats, xifra que representa un 38% més en comparació amb el mateix període de l’any passat, en què van arribar 757.038 visitants a la mateixa zona.

Temes:

Petra